"Дебелий": під Одесою фермер знайшов російський безпілотник на власному полі (відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 жовтня 2024, 03:48

На пофарбованому в чорний колір безпілотнику можна побачити численні надписи російською

Російські атаки безпілотниками, які відбуваються щоночі, іноді дають дуже несподівані результати. Так, фермер з Подільського району Одеської області, яку росіянами атакували безпілотниками у ніч на 6 жовтня, показав небезпечну знахідку – майже цілий ударний БПЛА росіян, який знайшов на полі.

Відео опублікували місцеві інформаційні канали. Сам фермер припустив, що це БПЛА типу "Шахед".

"Дебелий. Метра три в довжину і метра три в ширину", – сказав він. На пофарбованому в чорний колір безпілотнику можна побачити численні надписи російською, які закликають не торкатися до апарата.

Соцмережі
Соцмережі

Втім, коментатори під відео сумніваються, що це саме "Шахед". Дрон більше схожий на БПЛА "Гербера" – пінопластовий безпілотник, який не несе вибухівки та використовується, як дрон-мішень для відволікання уваги протиповітряної оборони.

Зокрема, коментатори вказують на те, що БПЛА менший за розміром, а під час падіння втратив тільки пропелер, тоді як важчий "шахед" по-перше, більший, по-друге – розвалився б на частини, а то й вибухнув. Прострілів на корпусі дрона немає, тобто можна припустити, що він використав усе пальне та впав.

Нагадаємо, у ніч на 6 жовтня у кількох областях, а також у столиці України, оголошували сигнал повітряної тривоги. Це було пов’язано з загрозою застосування російськими військовими балістики, дронів "шахед", а також керованих авіаційних бомб.