Росію атакували безпілотники: сталися пожежі на спиртзаводах, оновлено (відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 05 жовтня 2024, 09:16

Повідомляється про одного потерпілого

У ніч проти суботи, 5 жовтня, Воронезьку область Росії атакували безпілотники. Під удар потрапили кілька підприємств, одне з яких, за попередніми даними, спиртзавод.

Про атаку БПЛА у своєму Telegram-каналі повідомив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв. Він заявив, що засобами ППО та РЕБ вночі нібито було "збито і придушено кілька безпілотників". Чиновник додав, що були атаковані підприємства, які нібито випускають цивільну продукцію.

UPD. Також у ніч на 5 жовтня під удар потрапив спиртзавод у Бєлгородській області РФ. Там також спалахнула пожежа.

Доброволець 24ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов пояснив сенс ударів по російських спиртзаводах. Вони мають змогу виготовляти добавки для підвищення октанового числа палива, особливо це актуально для "військового палива".

На одному з підприємств у Воронезькій області, за словами його очільника, сталося займання "на території одного поверху". Працюють оперативні служби. Також є постраждалий — одна людина отримала осколкове поранення в руку.

"На іншому підприємстві, яке зазнало атаки БПЛА, постраждалих і руйнувань немає", — написав Гусєв.

За даними росЗМІ, під удар потрапив спиртзавод "Етанол спирт", розташований у Новохоперську Воронезької області. У мережі з’явилося відео моменту вибуху з емоційним коментарем очевидця.

Увага! На відео є ненормативна лексика

Як повідомляв "Телеграф", 4 жовтня в Росії спалахнули дві потужні пожежі. У Пермському краї спалахнула база зберігання нафтопродуктів, а Воронезька область потрапила під атаку безпілотників, в результаті також почалося займання.