Війна — день 937: ситуація під Вугледаром погіршується, а бойові дії наближаються до ще однієї області

Читати російською
Автор
Новина оновлена 17 вересня 2024, 23:18

Оперативно про головне за добу

Бойові дії на сході України, як і раніше, йдуть з високою інтенсивністю. Покровський та сусідній Курахівський напрямок ділять між собою статус найбільш складного, оскільки на кожному було зафіксовано минулої доби понад 40 бойових зіткнень, що у сумі перевищує половину від добових зіткнень на всій лінії фронту. Через просування росіян у цьому районі про загрозу бойових дій попередили мешканців одного із районів Дніпропетровської області. Також критична ситуація спостерігається під Вугледаром, оскільки українським захисникам не вистачає ресурсів для успішного відбиття російських штурмів.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 17 вересня. Більш оперативну інформацію можна отримати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Італія анонсувала поставку SAMP/T Україні до кінця вересня.

22:00 В Сумах пролунали вибухи.

21:00 ЗМІ показали супутникові знімки наслідків ударів ВМС по складах боєприпасів росіян під Маріуполем.

20:00 Президент Володимир Зеленський сьогодні провів декілька нарад. Перша стосувалася військового наповнення плану перемоги для України.

"Разом працював із військовим командуванням. Підготовлено хороший, сильний зміст для військового пакета — саме того, що може відчутно зміцнити Україну згідно з планом перемоги", — сказав він.

19:00 Секретар Ради безпеки Росії Сергій Шойгу приїхав до Ірану з неоголошеним візитом.

18:00 ООН відвідає підконтрольну Україні територію Курщини лише за умови, що це дозволить Росія. Так в ООН відреагували на заклик України долучитися до гуманітарних заходів у Курській області, який МЗС надіслало в ООН і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

17:00 Частина союзників України розглядає завершення війни переговорами у 2025 році, — Bloomberg. За інформацією джерел видання, частина партнерів України обговорює, яким шляхом могла б закінчитися війна. І це викликає в деяких західних столицях побоювання, що українські воїни будуть змушені передчасно припинити вогонь.

16:00 Росіяни вдарили по Харкову КАБами. Унаслідок влучання вже є шестеро постраждалих. Два цивільні чоловіки 19 і 25 років у легкому та середньому стані. Серед травмованих — 4 рятувальників.

15:00 Під час вибухів на "Енгельсі" могли знаходитися Ту-95 і Ту-160: супутникові знімки. В районі аеродрому "Енгельс" сьогодні вночі лунали вибухи під час ймовірної атаки дронів. Defense Express звернуло увагу, що у мережі з'явився супутниковий знімок аеродрому, який було зроблено 15 вересня. На знімку можна помітити чотири стратегічні бомбардувальники Ту-95МС і два Ту-160.

14:00 Кабмін призначив Камишіна членом наглядової ради "Укрзалізниці". Відповідне розпорядження набирає чинності з 26 вересня 2024 року.

"Розпочинаю роботу в наглядовій раді "Укрзалізниці" як представник держави", — повідомив Олександр Камишін.

13:00 ЗСУ у Курській області взяли в полон ще 13 росіян. Про це повідомили у Сухопутних військах Збройних сил України (ЗСУ).

12:00 В Україні було оголошено незвичайну тривогу. Загроза існувала для Львівської та Івано-Франківської областей. ПС пізніше зазначили, що повітряна ктривога у цих областях пов'язана з можливою бойовою роботою щодо а невстановленої повітряної цілі.

11:00 У Сумах стався вибух. Моніторингові канали повідомляють, що була атака за енергетичною структурою.

10:00 У ніч проти 17 вересня Росія запустила по Україні понад 50 ударних БПЛА. Із них вдалося знищити 34.

09:00 Росіяни жорстоко стратили українського військовополоненого. Його вбили мечем із написом "За Курськ". Це могло статися у Новогродівці Донецької області.

08:00 Вночі вибухи пролунали в районі Енгельса Саратовської області. З цієї території РФ злітають російські Ту-95, щоб бомбити Україну.

07:00 У Генштабі оновили дані щодо втрат російської армії у війні проти України. Лише за останню добу ворог втратив 1020 солдатів. Загалом втрати вже становлять понад 635 тисяч осіб.

06:00 Найбільш напружена ситуація на фронті залишається на Покровському та Курахівському напрямках. Росіяни просунулися біля Колесниківки, Невського, Новосадового, Новогродівки, у Гродівці та Бажаному Першому.

05:00 В небі над Україною залишилося не більше одного безпілотника.

3:00 Після масованого обстрілу у Сумах спостерігаються перебої зі світлом.

1:00 У російському Енгельсі (Саратівська область) чули незрозумілі вибухи. Неподалік знаходиться авіабаза, де базуються стратегічні бомбардувальники.

00:00 Сумська область зазнала масового обстрілу. Росіяни застосували БПЛА та авіабомби. Повідомляється про вибухи у Сумах та Конотопі.

З ситуацією в Україні за 14 вересня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 934: Україна готує новий Саміт миру під атаками РФ

Про новини та події 15 вересня ми розповідали тут: Війна — день 935: новий наступ ЗСУ у Курській області та удар по Харкову

Про те, що відбувалося 16 вересня, читайте у трансляції: Війна — день 936: окупанти тиснуть під Покровськом, а Україна чекає на дозвіл бити по Росії