Зеленський озвучив втрати Росії у Курській області: яку територію контролює Україна

Читать на русском
Автор
825
Володимир Зеленський Новина оновлена 06 вересня 2024, 12:06
Володимир Зеленський. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Рівно місяць тому українські воїни перейшли кордон РФ

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" у Німеччині озвучив втрати російської армії у Курській області, де триває операція Сил оборони України. За його словами, РФ втратила там приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими за місяць.

Виступ глави держави транслювався на його Facebook-сторінці. Втрати України президент не назвав.

Крім того, Зеленський зазначив, що Україна контролює 1300 квадратних кілометрів території Росії у Курській області. Йдеться про понад сотню населених пунктів.

Нагадаємо, Україна розпочала раптовий наступ у Курській області Росії рівно місяць тому — 6 серпня. ЗСУ взяли під контроль багато населених пунктів, серед яких – районний центр Суджа. Російська влада у Курській області оголосила режим контртерористичної операції.

Як повідомляв "Телеграф", днями Зеленський заявив, що росіяни після початку операції Збройних сил України в Курській області перекинули туди до 60 тисяч одиниць живої сили. Підрозділи для Курської області знімали з багатьох напрямків в Україні, але з Покровського напрямку, одного з найбільш важких для України, росіяни майже нікого не перекинули. Навпаки, вони намагаються наростити там наступальні зусилля.