"Банзай"-атак росіян на мотоциклах та гольф-карах буде більше? Аналітик звернув увагу на важливу деталь

Читать на русском
Автор
МТ-ЛБ
МТ-ЛБ. Фото Відкриті джерела

Дефіцит бронетехніки окупантів стає дедалі помітнішим

Окупанти зазнають величезних втрат легкої бронетехніки, що значно ускладнює їм проведення штурмових дій. Тепер услід за найчастіше використовуваними БМП-2, втрати яких особливо помітні, у росіян виникли проблеми з МТ-ЛБ (багатоцільовий легкий тягач броньований).

Про це повідомляє OSINT-аналітик Річард Верекер, за підрахунками команди якого було знищено 1095 МТ-ЛБ. Це становить приблизно 18% всіх втрат бронетехніки, призначеної для перевезення піхоти.

Як стверджує аналітик, до 24 лютого 2022 року у РФ були 3300 МТ-ЛБ на озброєнні і ще 2966 були на базах зберігання, з яких вже знято і введено в дію або розібрано на запчастини 2485. І ця арифметика за даними Річарда Верекера, виглядає дивною, оскільки при 3300 МТ-ЛБ у строю до вторгнення і майже 2500 введених у лад і втрати майже 1100 одиниць, браку такої техніки у РФ не було.

Насправді ж після втрат БТР і БМП окупанти все частіше влаштовують самогубні атаки на мотоциклах, гольф-карах і танках-сараях, що говорить про брак саме техніки для перевезення та підтримки піхоти в бою. До того ж, раніше МТ-ЛБ часто використовувалися для встановлення на них різного, часто екзотичного озброєння, чого знову ж таки останнім часом не спостерігається.

З цієї причини OSINT-аналітик робить висновок — або до повномасштабної війни у росіян було значно менше МТ-ЛБ, ніж 3300, як вважалося раніше. Або ж рівень втрат значно вищий, а можливо, що вплинули обидва ці фактори.

З цієї причини, вважає Річард Верекер, з подальшим вибиванням МТ-ЛБ замінити їх буде практично нічим, і кількість штурмів на мотоциклах, гольф-карах та танках-черепах з десантом збільшуватиметься.

Втім, якщо кількість атак з використанням танків-сараїв і зросте, то ЗСУ має зброю, здатну впевнено і ефективно вражати цю техніку.