Два обстріли за одну годину: росіяни поранили десятки людей у селі під Харковом, є загиблі (оновлено)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 липня 2024, 23:39

Загарбники діють за методичками терористів

Російські окупанти завдали удару по населеному пункту Буди, що під Харковом. Через це троє людей загинули.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у своєму telegram-каналі. За його словами, загарбники атакували село двічі поспіль.

UPD: Станом на 23:38 стало відомо, що кількість поранених зросла до 25, серед них — 14-річна дівчина та 9-річний хлопчик,

Зауважимо, другий загиблий внаслідок удару — поліцейський сектору реагування патрульної поліції Харківського районного управління поліції, старший сержант поліції Олексій Кощій. Серед поранених, як зазначив глава МВС Ігор Клименко, — троє рятувальників, поліцейський та близько 20 цивільних, зокрема одна дитина.

Голова Харкова Ігор Терехов зазначив, що під час повторного удару по Будах загинув начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС в Харківській області Артем Костиря.

"Терористи цинічно та цілеспрямовано завдали удару, коли всі служби приїхали на місце події. Між першим та повторним ударом по Будах був проміжок у пів години", — розповів Терехов.

Синєгубов наголосив, що внаслідок першої атаки осколкові поранення отримав 24-річний чоловік, а за годину населений пункт зазнав повторного обстрілу. Очевидно, це сталося, коли біля місця влучення зібралися місцеві жителі для ліквідації наслідків, оскільки через атаку також було пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури та автомобіль "швидкої допомоги".

Станом на 18:00 було відомо про двох загиблих та 22 постраждалих мирних жителів. Щонайменше 9 людям знадобилася госпіталізація, з них одна дитина.

Варто зазначити, що тактика повторного обстрілу практикується дуже часто різними терористичними угрупованнями, які таким чином намагаються викликати максимальні втрати серед мирного населення з метою його залякування та деморалізації. Росіяни теж не гидують влаштовувати повторні обстріли, що вже спричинило загибель великої кількості рятувальників і просто небайдужих людей.

Наприклад така тактика застосовувалася під час недавнього обстрілу Києва.