Двічі за день масштабна тривога лунала по всій Україні: подробиці

Читать на русском
Автор
Телеграф Новина оновлена 21 червня 2024, 20:59

Під час тривоги перебувайте у безпечному місці

У п'ятницю, 21 червня, в Україні двічі оголошували масштабну повітряну тривогу. Загроза ракетних ударів зберігалася для всіх областей країни. Тривогу оголошували через зліт російського МіГ-31К, який може бути носієм ракет "Кинджал".

Про це повідомляли Повітряні сили України у своєму Telegram-каналі. Моніторингові канали зазначали, що вперше літак злетів з аеродрому Саваслейка, вдруге — з аеродрому в Астрахані.

Сигнал про початок повітряної тривоги ввечері пролунав о 20:18, а вже за двадцять хвилин українці почули відбій, це сталося о 20:39. Пуски не були здійснені.

Ввечері, о 17:50, голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про те, що росіяни поцілили балістикою у прибережну зону Одещини. Вочевидь приліт трапився вдень, адже у повідомленні зазначено, що пожежу нині вже потушили.

"Внаслідок влучання пошкоджено об'єкт рекреаційної інфраструктури. На місці виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. На щастя, люди не постраждали", — йдеться у повідомленні.

Разом з тим, вдень, о 14:07 Повітряні сили повідомляли про швидкісну ціль з боку Харківщини у напрямку Дніпропетровщини. За кілька хвилин моніторингові пабліки в Телеграм поінформували, що ціль припинила існування в межах Харківської області, не долетівши до Дніпропетровської. Проте офіційні джерела інформацію про це наразі не підтвердили.

Карта тривог, 21 червня
Карта тривога станом на 14:22

Щодо винищувача МіГ-31К, то повідомлялося, що літак розвернувся в напрямку аеродрому базування.

О 14:24 розпочалися відбої тривоги по областям України. На щастя, цього разу, за попередньою інформацією, обійшлося без прильотів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що 20 червня, російські окупанти атакували Україну ударними дронами, під ударом опинилася і Київська область.