Росіяни кілька разів вдарили ракетами по Одесі: зросла кількість постраждалих, є загиблий (оновлено)

Читати російською
Автор

Стовп диму було видно з різних районів Одеси

Сьогодні, 17 травня, в Одесі, а трохи пізніше і в Харкові, пролунали сильні вибухи. Внаслідок російського удару по Одещині постраждали щонайменше троє людей. Пізніше стало відомо, що кількість постраждалих внаслідок удару росіян по Одеському району зросла до восьми. Також відомо про одного загиблого.

Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер у своєму Telegram. Зазначив, що на місці події працюють всі необхідні служби.

"На жаль, внаслідок сьогоднішньої російської атаки по Одеському району є одна загибла людина… Кількість поранених збільшилася до восьми осіб. Пʼятеро з них у стані середнього ступеню важкості перебувають у лікарні, іншим — допомога була надана на місці", — написав він.

Рятувальники працюють на місці події
Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру
Наслідки обстрілу

Спершу було відомо про трьох постраждалих внаслідок російського обстрілу Одеси. Мер міста Геннадій Труханов повідомляв про це у своєму Telegram-каналі. Зазначав, що постраждалі були направлені до медичного закладу.

При цьому, вихід балістики о 15:16 фіксувався спершу на Дніпро, проте ракета змінила напрямок і буквально за кілька хвилин в Одесі пролунав перших вибух. Деякі місцеві Telegram-канали публікували відео, на якому видно сильне задимлення внаслідок обстрілу.

"Ось вам і небезпека від балістичних ракет, 1.5 хв і прихід. Вихід цілі був спочатку в сторону Дніпра", — зазначили у повідомленні.

О 17:25 голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про те, що внаслідок російського удару відомо про п’ятьох постраждалих.

"В Одеському районі на місці влучання однієї з ракет сильна пожежа. Пошкоджена цивільна інфраструктура. Троє людей з пораненнями ушпиталені, ще двом допомога була надана на місці", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що армія Росії вдарила по житловим будинкам в центрі Харкова. Повідомлялося про багатьох постраждалих.