"Якщо Україна не вистоїть": Зеленський назвав чотири держави, куди може вдертися Путін

Читати російською
Автор
Новина оновлена 21 квітня 2024, 23:55

Зеленський вважає, що Путін вже не боїться НАТО

Російський терористичний режим не зупиниться, якщо Україна не встоїть та паде перед натиском терористів. Наступними будуть країни Балтії, а потім напад росіян загрожує Польщі та частині Німеччини, які російський диктатор Володимир Путін бачить у своїй сфері інтересів.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу NBC News. Він нагадав, що Путін одержимий відновленням могутності СРСР, та збіром "додому" колишніх республік та васалів Союзу.

"Якщо Україна не вистоїть, то Путін точно вторгнеться в Балтійські держави. Чому? Не через те, що є якась ідея або стратегія. Путін хоче повернути вплив Радянського Союзу… В НАТО вони (країни колишнього СРСР) або не в НАТО — його це не цікавить. Він не боїться країн НАТО. Після Балтійських держав під ударом будуть і Польща, і частина Німеччини", — додав Зеленський.

Нагадаємо, що "Телеграф" розповідав про те, що в Україні не відкидають розміщення сил НАТО на своїй території. У Верховній Раді назвали умови для цього.

Як повідомлялося раніше, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус порівняв війну Росії проти України з анексією території Чехословаччини Адольфом Гітлером у 1938 році. Він також вважає, що Європі слід готуватись до широкомасштабного нападу РФ.

Верховний головнокомандувач об’єднаними силами НАТО в Європі генерал армії США Крістофер Каволі заявив, що російська армія зараз на 15% більша, ніж на початку повномасштабного вторгнення. Зараз РФ на шляху до того, щоб командувати найбільшою армією на континенті.