Війна — день 787: Україна чекає на рішення США про допомогу і відбиває десятки атак росіян

Читати російською
Автор
Новина оновлена 20 квітня 2024, 23:05

Оперативно про головне за добу

Україна відбиває широкомасштабне російське вторгнення 787 днів. Сили оборони країни відбивають численні штурми російських військ на різних ділянках фронту. "Гарячіше" всього, як і раніше, на сході країни, особливо на авдіївському напрямку, де захисникам України доводиться відбивати понад два десятки ворожих атак за добу. Тяжкою залишається ситуація і на бахмутському та новопавлівському напрямках, де окупанти також здійснюють численні атаки на позиції ЗСУ. Не припиняються й атаки росіян містами та селами України.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 20 квітня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Росія продовжуватиме атакувати українські енергетичні об'єкти. Але незважаючи на російські атаки, блекауту в Україні не буде, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

22:00 Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що майже з $61 млрд загального обсягу допомоги США Україні $49,9 млрд — оборонні витрати.

21:00 Палата представників США проголосувала за пакет з допомогою Україні.

20:00 Литва передала Україні чергову військову допомогу. Йдеться про тренувальний штурмовик L-39ZA "Альбатрос".

19:00 У Збройних силах України сформують окремі підрозділи для засуджених, це передбачається у законопроєкті про мобілізацію засуджених, який перебуває на розгляді Верховної Ради, заявив міністр юстиції Денис Малюська.

18:00 Внаслідок чергового ракетного удару по Одесі виникли пожежі в приватному секторі. Зруйновано житлові будинки, в одному з яких знаходилися жінка з дитиною. Їх вдалося врятувати.

Наразі відомо про двох дорослих з легкими пораненнями, вони відмовилися від госпіталізації. Постраждалу трирічну дитину ушпиталено.

16:00 Зеленський заявив, що вже найближчими місяцями Україна має вийти на підписання двосторонніх угод у сфері безпеки з такими країнами, як Сполучені Штати, країни Північної Європи, зокрема Норвегія та Швеція, а також однією з балтійських країн.

15:00 Російські війська прицільно вдарили багатоповерхівкою у Вовчанську Харківської області 20 квітня. Наразі двоє людей загинули.

14:00 Запрошення Росії на будь-який захід завжди буде спрямоване на стимулювання агресії. Москва принесе свій "русский мир" разом з погрозами та танками.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

12:00 Потужні вибухи у Дніпрі

11:00 У Херсоні пролунав потужний вибух, повідомляє керівник МВА Роман Мрочко

09:00 У ніч на 20 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами "Іскандер-М", двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області – рф., а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69. Також на південному напрямку знищено три розвідувальні БпЛА – два "Орлан-10" та один "Суперкам".

08:00 Сили оборони України продовжують нищити російських окупантів на всіх ділянках фронту. За даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

07:00 Через деградацію української ППО на фронті російська авіація підтримує послідовні і швидкі успіхи росіян на землі, в тому числі поблизу Часового Яру — ISW.

06:00 Зранку чули вибухи в Одесі

00:00 Канада протягом п’яти років передасть Україні військову допомогу на $1,16 мільярда, випливає із проєкту бюджету країни.

Інформацію за 17 квітня дивіться за посиланням: Війна — день 784: росіяни посилюють атаки у двох напрямках та штурмують підходи до ключового міста

Про те, що відбувалося 18 квітня, читайте у матеріалі: Війна — день 785: росіяни готуються до нового наступу, а у ЗСУ проблеми зі зброєю

Із ситуацією в Україні за 19 квітня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 786: росіяни готують нову ракетну атаку, Україна може отримати більше ППО