Росіяни вдарили по Сумщині керованими авіабомбами, є загиблі: що відомо (фото)

Читать на русском
Автор
2628
Фото Кордон.Медіа Новина оновлена 08 квітня 2024, 18:06
Фото Кордон.Медіа. Фото Колаж "Телеграф"

За останньою інформацією, є важкопоранені та загиблі

В понеділок, 8 квітня, російські окупанти вдень здійснили удар по Сумській області та по місту Суми. Били керованими авіабомбами, так званими, КАБами.

Про це, зокрема, повідомляє керівник Сумської ОВА Ігор Кальченко. Зазначається, що росіяни здійснили авіаційний удар по цивільній інфраструктурі міста Суми.

За інформацією голови Білопільської громади Юрія Зарка, по місту Білопілля було 4 влучання КАБами, три з них — в центр міста. Дві людини травмовані: одна жінка з множинними травмами перебуває у міській лікарні. Ще одну намагаються врятувати, її везуть в Суми.

UPD: О 17:45 стало відомо, що є щонайменше один загиблий внаслідок російського удару по середмістю Білопілля. Про це написало видання "Кордон.Медіа" та опублікувало світлини з наслідками обстрілу. Чотири авіабомби росіяни скерували по найлюднішим місцям: магазини, торгові центри, кафе.

Люди, яким вдалося врятуватися, кажуть: вчасно спустились до укриттів.

Також стало відомо, що внаслідок обстрілу Білопільської громади пошкоджено магістральний інтернет-кабель. У зв'язку з цим доступ до мережі відсутній у Білопіллі, Ворожбі та Нових Вирках.

Деякі сумські канали у Telegram повідомляють, про приліт авіаційних бомб у центр міста Білопілля, що у Сумській області. Повідомляється, що є поранені.

Інформацію про приліт у Білопіллі підтвердила Сумська обласна військова адміністрація. Відповідний допис розмістили у своєму офіційному Telegram-каналі.

Вночі росіяни обстріляли Шалигинську громаду на Сумщині, били з мінометів. Загалом було зафіксовано 10 вибухів.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну триває вже 775-ту добу. Росіяни активізувалися біля Роботиного та Кринків і продовжують повітряний терор.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що один з експертів пояснив, навіщо окупанти бомблять житлові райони Харкова. Військовий та політичний оглядач Олександр Мусієнко розповів деталі.