Ракетний удар по Кривому Рогу: "прильоти" у багатоповерхівки, є загиблі та десятки постраждалих (оновлено)

Читать на русском
Автор
3853
Наслідки влучання в будинок Новина оновлена 12 березня 2024, 22:24
Наслідки влучання в будинок. Фото t.me/dnipropetrovskaODA

У місті зафіксовано кілька "прильотів"

У Кривому Розі під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Унаслідок ворожої атаки сталися пожежі у двох багатоповерхівках.

За останніми даними, внаслідок атаки загинули троє людей. Також 38 осіб отримали поранення. Серед постраждалих також 10 дітей.

22:12 Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул повідомив, що внаслідок ворожої атаки станом на зараз загинули 2 жінки та 1 чоловік. Ще близько 40 людей зазнали поранень, з них 10 дітей. У лікарнях міста зараз перебуває 17 доставлених туди поранених дорослих (з них 4 тяжких та 1 жінка у вкрай тяжкому стані), а також 9 дітей, один з них у тяжкому стані. Він зазначив, що усім постраждалим надається необхідна допомога, лікарі борються за життя поранених.

22:00 Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що у Кривому Розі завершили пошуково-рятувальну операцію. За його словами, надзвичайники обстежили всі квартири понівечених будинків.

Лисак зазначив, що було врятовано дев'ятьох тамтешніх мешканців. Водночас він підкреслив, що кількість постраждалих ще уточнюється.

"Розгорнуті кілька пунктів незламності. З людьми, які стали свідками ворожої атаки, працюють психологи. По допомогу до них вже звернулися понад 30 містян", — написав він.

21:05 У пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури повідомили, що було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

20:39 Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що вже нараховується 38 поранених. Він зазначив, що ці цифри не остаточні, адже тривають пошуково-рятувальні роботи.

"ДСНС, поліцейські, небайдужі мешканці рятують заблокованих людей із квартир та продовжують пошуки тих, хто може бути під завалами. 4 осіб вже вдалося врятувати", — написав він.

20:22 Лисак повідомив, що через ворожу атаку кількість загиблих зросла до трьох людей, а постраждалих — до 36. За його словами, зокрема, постраждали семеро дітей.

"Вдячний кожному, хто поруч з містянами, які у стані шоку. Тільки терористи здатні скеровувати смертоносну зброю на мирних", – написав він.

20:10 Президент Володимир Зеленський вже відреагував на атаку по Кривому Рогу. Він зазначив, що наразі триває рятувальна операція.

"Руйнування в дев’ятиповерховому житловому будинку. Багато поранених, серед них важкі. Є й дитина. Станом на цей час двоє загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. Під завалами шукають людей. Роботи триватимуть скільки потрібно. Я вдячний кожному й кожній, хто працює там, на місці, рятує, надає медичну допомогу. Доручив якнайшвидше забезпечити допомогою всіх, хто цього потребує", — написав він.

19:55 Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул повідомив, що внаслідок ворожої ракетної атаки було щонайменше три влучання. У тому числі пряме влучення в дев'ятиповерховий будинок. Також, за його словами, було влучення ракети у дах п'ятиповерхівки у Металургійному районі.

19:42 Своєю чергою голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що міська влада розгорнула штаб на Східному-1 біля АТБ. За його словами, люди можуть звернутися туди по допомогу. Рятувальна операція триває.

19:41 Лисак повідомив, що понад 30 постраждалих вже прийняли лікарні Кривого Рогу. П'ятеро в операційній. Він підкреслив, що вони знаходяться у важкому стані. Також серед поранених – дитина.

Варто зазначити, що раніше оперативні пабліки повідомляли про запуск у напрямку Кривого Рогу керованої авіаційної ракети, імовірно Х-59. Проте офіційної інформації про це поки немає.

За даними місцевих ЗМІ, на місці зараз працюють екстрені служби. Також місцеві жителі у соцмережах повідомляють, в одному з мікрорайонів зникло світло.

Нагадаємо, 6 березня російські окупанти вдарили по одному з торговельних центрів міста Нікополь, що на Дніпропетровщині. На щастя, обійшлося без постраждалих.