Канада готова відправити свої війська в Україну, але назвала умову

Читать на русском
Автор
5157
Тренування українських військових
Тренування українських військових. Фото Генштаб ЗСУ

Не має наміру розміщувати бойові війська

Канадські військові готові допомагати Україні, але не на полі бою. Вони можуть брати участь у підготовці українських військовослужбовців.

За словами міністра оборони Канади, Білла Блера, Канада відкрита для відправки своїх військ, але не з метою участі в активних бойових діях. Про це він заявив у інтерв’ю "Toronto Star".

"Я не хочу розміщувати особовий склад канадських збройних сил де-небудь поруч із театром бойових дій, де може скластися враження, що ми беремо на себе будь-який компонент бойової ролі", – зазначив міністр.

Варто зазначити, що 28 лютого Блер категорично відмовлявся відправляти війська до України.

"Ми й далі надаватимемо військову допомогу, якої потребує Україна, але, як член НАТО, Канада не має наміру розміщувати бойові війська в Україні", – сказав він тоді.

Нагадуємо, президент Франції Емманюель Макрон зробив гучну заяву щодо відправки військ з європейських країн чи НАТО до України. Канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак категорично виступили проти цієї ідеї.

Раніше "Телеграф" писав, що глава Франції прокоментував свою заяву щодо можливості введення військ країн НАТО в Україну. Макрон зазначив, що його позиція у цьому питанні є зваженою та продуманою.