Іспанські ЗМІ показали "фальшивий паспорт" вбитого пілота Кузьмінова: прізвище в ньому не рідкісне

Читать на русском
Автор
12623
Вбитий пілот Максим Кузьмінов
Вбитий пілот Максим Кузьмінов. Фото Відкриті джерела

Російський льотчик нібито змінив ім’я та прізвище та виїхав до Іспанії як Ігор Шевченко

У мережі з’явилося фото "фальшивого паспорта" російського пілота Максима Кузьмінова, убитого в провінції Аліканте. За цим документом він нібито проживав в Іспанії.

Інформацію розповсюдила іспанська El Periodico. Паспорт, згідно з фото, виданий у вересні 2023 року.

Російський пілот, нібито, змінив ім’я та прізвище. В українському паспорті (серія GG № 843153), імовірно наданому українською владою, його ім’я було змінено на Ігоря Шевченко. Місцем народження вказано місто Донецьк. Згідно з паспортом йому було 34 роки.

Нагадаємо, що увечері 19 лютого з’явилася інформація про загибель російського пілота, який перегнав в Україну ворожий гелікоптер Мі-8. Про це почали масово писати в пресі Іспанії, де, як з’ясувалося, і жив Максим Кузьмінов. У ЗМІ повідомляли про те, що його застрелили та переїхали власною машиною.

Перші результати розслідування іспанської Громадянської гвардії вказують на те, що вбивство виконала "група професіоналів, які діяли з акуратністю та точністю, властивою небагатьом".

Згодом у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Кузьмінов жив у країні за документами прикриття, виданими Україною.

Більше про те, що відомо про холоднокровне вбивство російського пілота-перебіжчика, читайте в ексклюзивному матеріалі "Телеграфа" " Біля місця вбивства російського пілота в Іспанії знайшли послання Путіну: фотофакт".

Раніше "Телеграф" писав, що ГУР понад шість місяців готувалися до спецоперації. 9 серпня 2023 року виконуючи плановий політ з доставки вантажів, Максим Кузьмінов залетів на територію, підконтрольну ЗСУ та передав вертоліт Мі-8АМТШ з бортовим номером 62 представникам ГУР МО України. Проте офіційно про це було заявлено лише 23 серпня.