Росіяни розстріляли українських бійців біля Роботиного: DeepState вдалось зʼясувати важливу деталь

Читать на русском
Автор
979
Ілюстративне зображення
Ілюстративне зображення. Фото Генштаб ЗСУ

Для зʼясування остаточних обставин злочину РФ триває пошук свідків

Медіапростором шириться інформація про те, російські військові в районі Роботиного розстріляли військовополонених українських бійців. Наразі попередньо вдалось зʼясувати, що троє українців, над якими вчинили розправу росіяни, не належали до 3-ї Бригади оперативного призначення Національної гвардії України (БрОП НГУ).

Про це інформує DeepState у Telegram. Зазначається, що остаточні обставини злочину росіян зʼясовуються.

"Після ряду пошукових дій встановлено, що розстріляні не належали безпосередньо до 3-ї БрОП НГУ, але події відбувались на їх правому фланзі, де присутні одразу декілька підрозділів. Їх з міркувань безпеки перечислити всі не можемо", — йдеться у повідомленні.

Щоб встановити точну участь підрозділу окупантів у злочині, триває пошук свідків.

Додамо, що після поширення відео розстрілу військовополонених захисників України в Офісі генерального прокурора зробили заяву. Там підкреслили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій. Воно кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Раніше "Телеграф" писав, що окупанти розстріляли 6 полонених українських військових, які залишились в Авдіївці на позиції Музей ("Зеніт") після відходу української армії. 16 лютого з'явилося відео із захопленої позиції, на якому окупанти показали тіла розстріляних українських воїнів.