Звільнено командира однієї з бригад ТРО: раніше про нього ходили чутки

Читать на русском
Автор
6153
Валерій Курко
Валерій Курко. Фото Facebook

Він створив та очолював бригаду майже два роки

Командир 103 бригади сил територіальної оборони ЗСУ полковник Валерій Курко був звільнений з посади. Відповідна інформація зʼявилась у середу, 14 лютого.

Про це йдеться на сторінці бригади у Facebook. Очолював бригаду полковник від моменту її створення на початку 2022 року — майже два роки.

"Згідно з рішенням найвищого військового командування, я залишаю посаду командира 103 окремої бригади територіальної оборони. І мені не соромно за жоден день, проведений на цій посаді", – йдеться у повідомленні, яке написане від імені комбрига.

Полковник зауважив, що він створив бойову бригаду "з нуля", залучивши до неї більш як 4000 добровольців. Ці люди ніколи не асоціювали себе з військовою службою, але вже 23 місяці бригада перебуває на лінії безпосереднього зіткнення з ворогом.

Колишній комбриг висловив подяку всім побратимам та написав: "Вірю, що 103 бригада територіальної оборони Збройних сил України впевнено нестиме свою бойову славу під нашим бойовим прапором, який ми здобували разом. А шлях у нас всіх один – до беззаперечної Перемоги!".

Зауважимо, що наприкінці січня зʼявились чутки про те, що Валерія Курка буде відсторонено, але тоді ані сам полковник, ані у бригаді не прокоментували ці неофіційні дані.

До створення 103 бригади ТрО полковник обіймав посаду командира третього батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади та брав участь в обороні Донецького аеропорту. У серпні 2022 року указом президента нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Раніше "Телеграф" писав, що зібрав думки військових та військових експертів щодо того, що очікувати від нової верхівки ЗСУ.