"Іду в безодню": Сирський відверто розповів про емоції на початку вторгнення РФ

Читать на русском
Автор
1784
Олександр Сирський
Олександр Сирський. Фото Сухопутні війська ЗСУ

Головком розповів, як має закінчитись війна

На початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну було зрозуміло, що ця війна буде тривалою та тяжкою. Проте вона має закінчитись виходом українських військ на державні кордони.

Про це в інтерв'ю ZDF заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Варто зазначити, що запис розмови відбувся за декілька днів до його призначення на посаду головкома.

"Війна у нас розпочалася з 2014 року, а ми кажемо про відкриту агресію. Так от, коли ця агресія розпочалася, у мене було таке відчуття, що я іду в якусь безодню, яка не має часових чітких обмежень. На той момент взагалі не було зрозуміло, коли це закінчиться. Але мені чітко було зрозуміло, що це буде довго та тяжко", — зазначив він

Водночас Сирський підкреслив, що Україна має закінчити війну виходом на свої кордони. За його словами, інші варіанти не розглядаються, "тому що іншого виходу у нас немає".

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна ніколи не відмовиться від повернення окупованих територій у межах 1991 року. Це залишається нашою стратегічною метою, при цьому військові плани можуть від неї відрізнятися.