"Це максимальний стрес для нас": військовий розповів про участь Буданова у спецопераціях

Читать на русском
Автор
618
Кирило Буданов
Кирило Буданов. Фото ГУР МО

Було кілька операцій, під час яких голова ГУР йшов прямо поряд із військовими

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов брав безпосередню участь в операціях як на воді, так і на суші. Однак для військових його присутність на таких завданнях це великий стрес, бо існує значний ризик.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" розповів голова спеціального підрозділу "Тімур" Головного управління розвідки Міноборони із відповідним ім’ям Тимур. За його словами, було кілька операцій, коли Буданов йшов прямо поряд із військовими.

"Для нас – це максимальний стрес. Ми дуже стараємося обходити фізичну присутність Кирила Олексійовича, щоб він не приїжджав у квадрат, де ми знаходимося. Тому що це дуже високий ризик.

Але у нас командир бойовий, і йому хочеться бути поруч на наших операціях. Тому було декілька операцій, де Кирило Олексійович ішов поруч із нами", — сказав співрозмовник видання.

Йдеться про участь Буданова у кількох видах операцій. Однак поки що більш точну інформацію Тимур давати відмовився через міркування безпеки.

"(Робить паузу і посміхається, — Ред.) Не знаю, як правильно сказати: якщо відповім, що це було не на воді, то це неправда. Якщо скажу, що було тільки на землі, також буде неправда. Це було і на землі, і на воді.

Але прямо відповідати не можу з міркувань його безпеки. От після війни із задоволенням все розкажу (сміється, — Ред.)", — наголосив військовий.

Також Тимур підтвердив, що Буданов брав участь в операції, в якій взяли в полон 19 людей, про що писали ЗМІ. За його словами, це була спільна операція з іншими спецпідрозділами.

"Росіяни вийшли на зв'язок, бо взяли нашого хлопця, і почали диктувати умови наших подальших дій.

Командир (Буданов – УП) взяв рацію, представився, хто він. Думаю, це теж на них вплинуло. І спокійно пояснив, що саме ми будемо казати, як все відбуватиметься далі і з якою швидкістю буде відбуватися їхня здача в полон", — розповів Тимур.

Він також додав, що в окупантів тоді була така ситуація, що їм справді було краще здатися.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що командир легендарного підрозділу "Kraken" ГУР МО розповів про участь Кирила Буданова у визволенні Харківської області.