Разом із Залужним та Будановим "Героя України" отримав ще один військовий

Читать на русском
Автор
4030
Нагорода "Герой України"
Нагорода "Герой України". Фото Відкриті джерела

Звання присвоєно "за особисту мужність та героїзм"

Президент України Володимир Зеленський надав звання "Герой України" підполковнику В’ячеславу Агєєву. Як і генерал Валерій Залужний, він отримав його "за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу".

Про це свідчить відповідний указ №56/2024. Він оприлюднений на сайті президента.

"За особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу ухвалюю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Агєєву В’ячеславу Ігоровичу — підполковнику в ”, -.

Варто зазначити, що орден "Золота Зірка" — це найвищий ступінь відзнаки в Україні, який надається за вчинення видатного геройського вчинку.

Таке саме звання отримав і голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Він також нагороджений орденом "Золота Зірка".

Нагадаємо, що 8 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. На його місце призначили генерал-полковника Олександра Сирського, який був командувачем Сухопутних військ ЗСУ.