Наші вдома: Україна повернула ще 100 людей з полону Росії

Читать на русском
Автор
Полонені повернулись на Батьківщину
Полонені повернулись на Батьківщину. Фото Володимир Зеленський - Telegram

82 оборонці "Азовсталі" тепер вдома

Україна повернула ще 100 своїх, — нацгвардійців, прикордонників, ЗСУ-шників, захисників Маріуполя. Вдалося провести обмін 100 на 100 з Росією.

Про це повідомляє президент України Володимир Зеленський у Telegram. Серед врятованих військовослужбовців 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.

"Усі – наші, усі – знову на рідній землі. Працюємо щодо кожного й кожної та не зупинимося, поки всіх не повернемо!" — написав президент.

Обмін полоненими 8 лютого 2024

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зазначили, що усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці "Азовсталі"), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках.

За словами штабу, щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому полоненому 62 роки, а наймолодшому – 20.

Обмін полоненими 8 лютого 2024

Додали, що вдалося врятувати і медика, який у надскладних умовах рятував поранених на "Азовсталі", рідних братів Миколу та Романа.

Володимир Зеленський подякував усім учасником обміну, та наголосив, що на цьому вони не зупиняться.

Раніше "Телеграф" писав, що стало відомо, кого Зеленський призначив на місце головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.