Електронний реестр військовозобов'язаних можна не чекати так швидко? В Раді розповіли деталі

Читать на русском
Автор
1473
Верховна Рада України
Верховна Рада України. Фото Telegram

Нардепи вимушені повторно голосувати за законопроект про єдиний реєстр військовозобовʼязаних

Спікер українського парламенту Руслан Стефанчук не підпише законопроект про єдиний реєстр військовозобовʼязаних в такому вигляді, як за нього проголосувала Рада 16 січня, після довгих і складних дискусій і провалу багатьох правок. Бо документ приймали поспіхом і в ньому є юридичні колізії.

Про це у своєму Telegram-каналі заявив український народний депутат Ярослав Железняк. Він додав, що нардепи вимушені повторно голосувати за законопроект, тому що в документі потрібно виправити юридичні помилки.

Зміни до законопроєкту вноситимуть на підставі норми про усунення неузгодженостей та неточностей у прийнятому законі.

Згідно процедурі, спікер ВР надасть письмові пропозиції, де буде відображено суть неузгодженостей чи неточностей у прийнятому законі. Далі над усуненням недоліків працюватиме Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а потім уже парламент голосуватиме за кожну пропозицію окремо.

"Далі голосування за кожну пропозицію (таких скоріш за все буде аж 6-ть).Якщо пропозиції набрали 226+, то вони вважаються враховані. Якщо не набрали- то текст підписується в попередньому вигляді.", — написав нардеп.

Також Железняк зазначив, що у затвердженій процедурі "є погана практика, коли в пропозиціях вносять більше ніж просто усунення колізій. Тому всі хто заявили, що щось там в законі збили — трошки поспішили".

Раніше "Телеграф" писав, що у Міноборони підсумували, які саме зміни передбачає закон про реєстр військовозобовʼязаних.