"Щось сталося у серпні": стало відомо, чому Росія скоротила атаки "Ланцетами"

Читать на русском
Автор
Окупанти стали менше використовувати "Ланцети"
Окупанти стали менше використовувати "Ланцети". Фото Відкриті джерела

"Ланцет" був одним із найефективніших видів зброї Росії

У Росії знизилося виробництво дронів-камікадзе "Ланцет". Це може бути пов’язане із вибухом на території "Загірського оптико-механічного заводу" у Сергієвому Посаді Підмосков’я у серпні 2023 року.

Про це пише Forbes. Журналісти встановили, що у серпні окупанти застосували 126 "Ланцетів", а у грудні ця цифра знизилася до 59.

"Замість того, щоб рости, виробництво Lancet було скорочено. Щось сталося в серпні, що завадило ZALA (ZALA Aero Group — компанія РФ, що спеціалізується на розробці БПЛА — ред.) перетворити корпус Lancet на готову продукцію", — зазначає видання.

У матеріалі вказується, що "Ланцет" складається з імпортних компонентів, у тому числі двигун і бортова електроніка. Все, що для "Ланцетів виготовляють самі росіяни — планери, блок живлення та камери. Є ймовірність, що вибух на "Загірському оптико-механічному заводі" можу перервати постачання камер для цих дронів.

"Ланцет" був одним із найефективніших видів зброї Росії у війні з Україною: невеликий дрон-камікадзе, який може знаходити та знищувати цілі на відстані 40 миль (понад 60 км) зі смертельною точністю. "Ланцети" підбивають танки "Леопарди", артилерію та навіть припарковані літаки", — зазначив Forbes.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у грудні 2023 року українські військові знищили ворожий "Ланцет" зі стрілецької зброї АК-47. Варто врахувати, що знищити подібну мету в небі автоматично Калашнікова практично неможливо.