Зовсім скоро: у Пентагоні назвали дату чергового засідання "Рамштайну"

Читать на русском
Автор
Ллойд Остін Новина оновлена 17 січня 2024, 18:15
Ллойд Остін. Фото twitter.com/SecDef

Засідання Контактної групи відбудеться вже наступного тижня

У Пентагоні назвали дату зустрічі у форматі "Рамштайн" — 23 січня 2024 року. Про це голова американського відомства Ллойд Остін у вівторок сказав телефоном міністру оборони України Рустему Умєрову.

Вони обговорили ситуацію на фронті та подробиці 18-ї зустрічі Контактної групи, на якій зберуться представники понад 50 країн. Це вказано у пресрелізі Міністерства оборони США.

Сценарій війни Росії та НАТО

"Міністр оборони США Ллойд Остін сьогодні провів переговори з міністром оборони України Рустемом Умєровим, щоб обговорити останні новини про ситуацію на місцях та майбутнє засідання Контактної групи з оборони України, яке має відбутися 23 січня", йдеться у пресрелізі.

Під час телефонної розмови Ллойд Остін заявив, що США та інші союзники залишаються відданими підтримці України перед російською агресією. На черговому "Рамштайні" обговорять ситуацію на фронті.

Пізніше про телефонну розмову з головою Пентагону повідомив Рустем Умєров. Він розповів Остіну про останні новини з фронту, зокрема й про знищення літака А-50, який називають "очима Росії" в небі.

Коментар Умєрова про розмову з Остіном

Нагадаємо, що попереднє 17 засідання Контактної групи відбулося 22 листопада 2023 року. Тоді союзники домовилися передати Україні більше систем протиповітряної оборони (ППО). Деякі країни також виділили пакети воєнної допомоги.

Раніше "Телеграф" писав, що у глави Пентагону Остіна виявили рак. Медики надали йому допомогу та провели потрібні процедури. Він продовжує виконувати професійні обов’язки.