Британія готує новий пакет військової допомоги Україні: чого чекаємо

Читати російською
Автор
Новина оновлена 12 січня 2024, 10:46

Велика Британія надасть чималу сумму на оборону

Уряд Великої Британії анонсував надання нового пакету фінансової підтримки Україні. Союзник нашої країни пообіцяв чималу суму на підтримку обороноздатності.

Відповідну угоду підпише прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Він прибуде в пятницу, 12 січня до Київа, щоб особисто повідомити новину, пише Sky news.

Його візит вже анонсував нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк.

Згідно з заявою британського посадовця, військове фінансування України буде збільшено до 2,5 млрд фунтів стерлінгів: щонайменше 200 млн буде витрачено на термінову закупівлю та виробництво тисяч ударних та морських дронів.

Ріші Сунак і президент Володимир Зеленський також підпишуть угоду про співробітництво країн у сфері безпеки: "Угода між Великою Британією та Україною про співробітництво в галузі безпеки формалізує низку підтримки, яку Велика Британія надавала і продовжуватиме надавати, включаючи обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку, а також оборонно-промислове співробітництво. Воно також зобов'язує Велику Британію допомагати Україні у випадку, якщо вона колись знову зазнає нападу з боку росії".

Очикується, що Велика Британія надасть нашій державі ще й додаткову гуманітарну допомогу та допомогу для зміцнення енергетичної інфраструктури України.

Крім того, країна – партнер виділить додаткове фінансування та ресурси для вивчення англійської мови в Україні.

Нагадаємо, що з початку війни з РФ Україна отримала від Великої Британії не тільки потужну політичну підтримку та зброю, але і 2,04 млрд $ допомоги у бюджет.

Раніше "Телеграф" повідомив, що у травні 2023 року Велика Британія надала Украиїні безпілотники-камікадзе з дальністю польоту понад 200 кілометрів, що більш ніж удвічі перевищує дальність установок Himars.