Збереже життя кулеметникам: Україна скоро отримає інноваційну зброю "ШаБля"

Читать на русском
Автор
2591
Куленепробивна автоматизована система під кулемети "ШаБля"
Куленепробивна автоматизована система під кулемети "ШаБля". Фото Facebook

Тепер нищити окупантів дистанційно стане легше

Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі "ШаБля". Це — куленепробивна автоматизована система під однойменні кулемети, своєрідне кріплення під них.

Вона надає можливість бійцям дистанційно знищувати ворога. Про це у Facebook повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зауважив, що дистанційна робота турелі дозволяє зберігати життя та здоровʼя кулеметників. Адже її можна встановити на позиції, а самому оператору, озброївшись екраном та пультом керування, залягти у безпечному місці.

Міністр також додав, що масове виробництво турелів "ШаБля" стало можливим в рамках роботи кластера підтримки оборонно-технологічних розробок в Україні "Brave1".

"ШаБля" — це інновація і приклад зброї сучасної війни… Наша задача — допомагати створювати інновації, аби вони швидше доходили до поля бою, швидше застосовувались, ми отримували зворотний зв'язок, і цих інновацій більшало", — написав він.

Сам бойовий модуль "ШаБля" оснащений тепловізором та далекоміром, що дозволяє виявляти цілі на відстані до 2 кілометрів та ефективно вражати їх.

Раніше "Телеграф" підрахував, який вид боєприпасів найефективніший з погляду вартості ліквідації одного окупанта. Для цього були використані розрахунки ціни на боєприпаси різних систем озброєння, які є у ЗСУ – від високоточних до звичайних патронів.