Вперше за довгий час: чому ніч в Україні пройшла без атак дронами

Читать на русском
Автор
3318
Чому росіяни не атакували Україну вночі дронами
Чому росіяни не атакували Україну вночі дронами. Фото Колаж, "Телеграф"

Артилерійські обстріли водночас ворог продовжує

У ніч проти 9 січня вперше за довгий час російські окупанти не атакували Україну дронами-камікадзе "Шахед". Водночас кошмарити країну ракетами, авіабомбами та артилерією загарбники не припинили.

Про це в ефірі телемарафону розповіла спікера Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, причиною, через яку ворог не запускав дрони, у тому числі стали погодні умови.

"Розуміємо, що відсутність дронової атаки — це також відгук, певним чином, й погодних умов також. Одначе артилерійські обстріли ворог продовжує і вночі знову нагадував про себе й херсонцям, й мешканцям Антонівки", — сказала Гуменюк.

Надалі, як вважає спікер, пріоритетом ворога будуть обстріли килимовим способом чи вибірковими снарядами у житлових кварталах, чи об’єктах соціальної інфраструктури. Крім того, окупанти й надалі намагатимуться завдати максимального клопоту комунальникам, зокрема, у питаннях, що стосуються світла, газу та тепла.

Також Гуменюк додала, що окупанти зменшили активність ворожої тактичної авіації. Це також пов’язано з негодою та успішною роботою Сил оборони. В операційній зоні ОК "Південь", попри втрату літаків, росіяни іноді повертаються до використання авіації.

"Днями ворог намагався повторити бомбардування керованими авіабомбами правого берега, і некерованими авіаційними ракетами по лівому берегу, оскільки штурмові дії взагалі не мають успіху і вони втрачають там й людей, й техніку, вони намагались тиснути авіацією", — розповіла спікер.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що попри ускладнення погодних умов, ворог активізувався на фронті. Інтенсивність боїв зросла за останню добу.