Хижий "Канюк" полює за окупантами: що відомо про новий український дрон (відео)

Читать на русском
Автор
1391
Дрон назвали на честь хижого птаха
Дрон назвали на честь хижого птаха

Безпілотник може нести заряд від РПГ

Україна продовжує створювати свої наземні, повітряні та морські безпілотники. Серед новинок — дрон, що розганяється до 300 км/год і може нести велику кількість вибухівки. Його розробили волонтери з Криму спеціально для ЗСУ. Дрон назвали "Канюк" — це хижий птах.

Про новинку розповідає Суспільне. Крим. Один з авторів ідеї створення безпілотника, голова ГО "Актив Криму" Руслан Жаднов зазначив, що дрон був розроблений від креслень до фізичного втілення. Він вже пройшов перевірку на фронті. При створенні користувалися, в тому числі і російськими аналогами, зокрема БПЛА "Орлан", будову якого вивчали.

Дрон запускається з катапульти, потім оператор керує ним і направляє. Слідкувати за подіями може за допомогою камери.

Характеристики БпЛА "Канюк":

  • максимальна швидкість при наближенні безпілотника до цілі до 300 км/год
  • може нести на собі заряд від РПГ (ред. — заряд від РПГ 7 важить 0,4 кг)
  • вага дрона 10-12 км
  • дальність польоту 70 км.

Волонтери розповідають, що безпілотник коштує близько 5000 $. Виготовляють їх волонтерським коштом, аби зібрати один дрон іде тиждень. Жаднов зазначив, що вони планували зробити дрон, який буде долітати до будь-якої частини Криму. "Канюка" вже передавали на південь, ближче до малої Батьківщини, зокрема на Херсонському напрямку вже мають відгуки від військових. Також передавали і на схід. Загалом було передано близько десятка таких дронів.

Раніше "Телеграф" розповідав про випробовування української наземної платформи, дрона "Сірко". Він може евакуйовувати поранених та перевозити вантажі.