Ворог не зупиниться на Мар'їнці: у Генштабі назвали три міста, на які РФ може піти далі (карта)

Читать на русском
Автор
7466
Зруйнована ворогом Мар'їнка
Зруйнована ворогом Мар'їнка. Фото Сухопутні війська ЗСУ

Окупанти не зупиняться на досягнутому

У вівторок, 26 грудня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що українська армія відступила від Мар’їнки. Місто протрималось майже два роки, наразі воно повністю зруйноване ворогом і вже не існує. Наразі окупанти планують захопити інші міста.

Про це у своєму інтерв'ю для РБК-Україна заявив спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов. Він наголосив, що російська армія може розвинути наступ на Вугледар або у напрямку Курахового та Покровська, щоб вийти на Слов'янськ та Краматорськ.

На думку Селезньова, у цих напрямках наступальні дії окупантів не будуть стрімкими, адже ворожа армія зазнала значних втрат. Їм треба відновити свої резерви, а вже потім переходити у наступ.

"Думаю, їм важливіше рухатися від Мар'їнки на Вугледар, щоб забезпечити постійне залізничне сполучення в районі Волновахи", — зазначив спікер Генштабу ЗСУ.

Вугледар, Покровськ та Курахове на мапі
Вугледар, Покровськ та Курахове на мапі

Проте Селезньов озвучив ще один сценарій, за яким окупанти можуть розділити свою армію і частина піде у напрямку Курахового та Покровська, щоб вийти на Слов'янсько-Краматорську агломерацію. Зараз же не зрозуміло, яку тактику обере ворог, але точно він не зупиниться на досягнутому.

"Цілком можливо, що на Слов'янськ та Краматорськ хочуть наступати скоординовано з півдня, півночі та сходу", — заявив військовий експерт.

Раніше "Телеграф" писав, що Залужний на своєму брифінгу припустив, що Авдіївку може спіткати доля Бахмута вже через 2-3 місяці.