Стало відомо, ким були розстріляні під Роботиним українські полонені

Читать на русском
Автор
1958
Окупанти вбили українських військових
Окупанти вбили українських військових. Фото Відкриті джерела

Російські загарбники вкотре порушили закони та звичаї війни

Розстріляні росіянами українські полонені на Запорізькому напрямку були троє військовослужбовців 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України. Кадри з убитими бійцями є ще одним доказом воєнного злочину військовослужбовців РФ.

Такі дії окупантів є порушенням ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Про це написали на сторінці Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

"Невстановлені особи з числа військовослужбовців зс рф чи інших військових формувань держави-агресора, діючи умисно, в порушення законів та звичаїв війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту", — йдеться у повідомленні.

У пості зазначається, що розстріляними бійцями є троє військових 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України. Вони вибули зі строю внаслідок попадання в полон після отримання поранень та контузій різних ступенів тяжкості.

"Це кримінальне правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані Міжнародному кримінальному суду. Рано чи пізно військові злочинці з російської федерації відповідатимуть за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом", — додали військові.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Офісі генпрокурора заявляли, що імена загиблих військовополонених вже встановлені й зараз вони верифікуються.