Буданов не обдурив: у ГУР пояснили прогнози про захід до Криму влітку 2023 року

Читать на русском
Автор
Маємо успіхи на Півдні
Маємо успіхи на Півдні. Фото armyinform.com.ua

Удари української армії стали для РФ катастрофою

В мережі йде обговорення, щодо звільнення Криму нашими військовими, але заяви офіційних осіб та військово-політичного керівництва — це інструмент впливу. Втім, прогнози про захід українців у Крим справдилися, українці там були цього року.

Про це сказав представник управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю "Суспільному". Він прокоментував інформацію, що українці цього року може зайти в окупований Крим, наголосивши, що інформація — це також зброя.

"Інформація від офіційних осіб, від військово-політичного керівництва, також інструмент впливу. Вони робляться тоді, коли це потрібно та отримується відповідний результат", — сказав він.

ЗСУ були в Криму

Юсов наголосив, що українські військові цього року, зокрема, влітку побували у тимчасово окупованому Криму. Вони здійснили низку успішних операцій на півострові та поблизу нього. Зокрема, були також і вилазки.

Однією з вдалих операцій українських розвідників було повернення контролю над "вишками Бойка" — нафтовидобувними платформами біля берегів Криму у Чорному морі, які Росія захопила ще у 2015 році. Окупанти застосовували конструкцію з початку повномасштабного вторгнення у військових цілях.

Успіхи наших військових на півострові

За словами представника ГУР МОУ, в порівнянні з 2022, в цьому році кількість операцій та завданих ударів по живій силі та засобам окупантів у Криму, значно зросла. Це стосується, як військових, так і логістичних обʼєктів, які використовуються в військових цілях.

Окрім цього, внаслідок атак Сил оборони України, Росія змушена передислоковувати судна, зокрема і підводні човни.

"В нас тепер в активі знищений російський підводний човен, а також знищене дороге обладнання, уражена фахова жива сила, яка була залучена в ремонті та відновленні цих ворожих суден", — поділився він.

Юсов додав, що удар по штаб-квартирі Чорноморського Флоту РФ в Севастополі став репутаційною катастрофою для окупантів. Зараз армія Росії на півострові, намагаються змінювати, передислоковувати та приховувати військову інфраструктуру.

Раніше "Телеграф" писав, що Україна готує новий контрнаступ, а Залужний змінив стратегію. За наявності винищувачів, ударних вертольотів та безпілотників Україна зможе підтримати наступ своїх військ