Росіяни атакували багатоповерхівку у Харкові КАБами: є загиблі та постраждалі (оновлюється)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 вересня 2024, 19:43

Є пряме влучання в багатоповерхівку

У вівторок, 24 вересня, у Харкові пролунала серія вибухів. Росіяни вдарили по місту керованими авіаційними бомбами (КАБ).

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов. За його словами, було атаковано кілька багатолюдних районів Харкова.

18:31 Серед травмованих наймолодша — дівчина 17 років. Найстарша постраждала — 87 років. Переважна більшість постраждалих у середньому стані. Четверо людей у важкому. Троє людей перебувають в операційних.

У ОВА також показали наслідки удару по цивільному підприємству, унаслідок якого одна людина загинула, а вісім постраждали.

18:06 До тридцяти одного зросла кількість постраждалих від сьогоднішнього терористичного удару по Харкову, — Ігор Терехов.

17:39 Під завалами багатоповерхівки також може бути одна людина, повідомили в ОВА. Як зазначив Володимир Зеленський, росіяни атакували, крім житлового будинку, також хлібозавод та спортивний майданчик. Відомо, що запустила РФ вісім авіабомб ФАБ-250.

17:05 У Харківській ОВА уточнили, що троє загиблих — це особи з різних районів. Унаслідок влучання у багатоповерхівку загинула лише одна людина, ще двоє померли внаслідок удару росіян по цивільному підприємству та по відкритій території. Зруйнована багатоповерхівка знаходиться у Салтиківському районі міста.

Салтиківський район Харкова на мапі

16.49 Вже 22 постраждалих внаслідок бомбардування Харкова КАБами, повідомив голова ОВА Синєгубов.

16.35 У Київському районі вже 13 постраждалих, серед них один загиблий.

Будинок, по якому припав удар у Київському районі, вже був обстріляний на початку війни. Його майже відремонтували — вставили всі вікна, утеплили, підготували до опалювального сезону. Ворог вдруге вдарив по ньому КАБом.

16:16 Унаслідок удару відомо вже про трьох загиблих. Як зазначає Терехов, у Київському районі у житловому будинку шестеро постраждалих. Поверхи у будинку склалися з восьмого по третій. Триває пошуково-рятувальна операція. На місці працюють усі відповідні служби та волонтери.

Київський район Харкова на мапі

16:14 Кількість загиблих зросла до двох осіб.

16:10 Відомо, що одна людина загинула. Щонайменше 15 отримали поранення, за словами голови ОВА.

15:55 Терехов повідомив, що, за попередньою інформацією, на жаль, є загиблі. Троє поранених у тяжкому стані.

"Кількість постраждалих збільшилася до пʼяти. Люди знаходяться під завалами. У одну з багатоповерхівок — пряме влучання", — пише Олег Синєгубов.

"Ворог наносить удари КАБами по одному з найнаселеніших районів міста. Будьте обережні", — йдеться у повідомлені.

Терехов зазначив, що удари прийшлися по чотирьох адміністративних районах Харкова. Інформація щодо постраждалих та руйнувань збирають відповідні служби. Але під бомбардуванням опинились житлові райони міста.

"Прильоти двох КАБів зафіксували в Салтівському районі Харкова", — повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У мережі вже публікують фото стовпа диму, який здійнявся після вибуху над містом. Також з'явилось відео вибухів, які лунали у місті.

Нагадаємо, що нещодавно Росія почала скидати на Запоріжжя КАБи, які раніше до міста не діставали. Проте ситуацію змінила одна модифікація окупантів. Вже відомо, чи є загроза для великих міст на кшталт Дніпра та Одеси, а також як вберегтись від бомб, які майже не реально збити.

До того ж ввечері у понеділок, 23 вересня, росіяни знову атакували Запоріжжя КАБами. Загинув чоловік, серед поранених — діти.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україну залетів бойовий літак із Білорусі. Вже розповіли, все що відомо про непрошеного гостя.