Сумна статистка: стало відомо, скільки європейців вірять у перемогу України у війні з Росією

Читати російською
Автор

У перемогу Росії вірить двічі більше жителів Європи

Не дивлячись на регулярну допомогу ЄС Україні, європейці вже не так певні у перемозі нашої країни. За даними останнього опитування YouGov, лише 10% жителів Європи вірять у перемогу України.

Про це повідомляє видання The Guardian. Січневе опитування включало 12 країн-членів ЄС, а саме: Францію, Німеччину, Угорщину, Італію, Нідерланди, Польщу, Іспанію та Швецію.

Видання пише, що на зниження статистики вплинули наступні фактори - зупинка контрнаступу України, зростаючі побоювання щодо зміни політики США та перспектива другого президентського терміну Дональда Трампа.

Результати опитування, чи переможе Україна

Під час проведення оптування виявили, що лише один з 10 європейців у 12 опитаних країнах вірив у перемогу України на полі бою. А от у перемогу Росії вдвічі більше — 20%. Польща, Швеція та Португалія найоптимістичніше налаштовані, проте там кожен п'ятий (17%) вірить у перемогу Києва.

37% респондентів вважають, що війна закінчиться компромісним врегулюванням.

Результати опитування, що ще Європа має зробити щодо війни в Україні

За даними опитування, Швеція (50%), Португалія (48%) та Польща (47%) схиляються до того, що Європа повинна допомогти Україні дати відсіч.

Але є країни, які віддали перевагу тиску на Київ, щоб він погодився на врегулювання — Угорщина (64%), Греція (59%), Італія (52%) та Австрія (49%).

Опитування також показало, що багато європейців все частіше вважають, що війна Росії проти України безпосередньо стосується їх самих (33%).

Раніше "Телеграф" писав, що українців запитали про найреалістичніше завершення війни з Росією.