Сумна статистка: стало відомо, скільки європейців вірять у перемогу України у війні з Росією

Читать на русском
Автор
ЄС та Україна
ЄС та Україна. Фото Відкриті джерела

У перемогу Росії вірить двічі більше жителів Європи

Не дивлячись на регулярну допомогу ЄС Україні, європейці вже не так певні у перемозі нашої країни. За даними останнього опитування YouGov, лише 10% жителів Європи вірять у перемогу України.

Про це повідомляє видання The Guardian. Січневе опитування включало 12 країн-членів ЄС, а саме: Францію, Німеччину, Угорщину, Італію, Нідерланди, Польщу, Іспанію та Швецію.

Видання пише, що на зниження статистики вплинули наступні фактори - зупинка контрнаступу України, зростаючі побоювання щодо зміни політики США та перспектива другого президентського терміну Дональда Трампа.

Результати опитування, чи переможе Україна
Результати опитування, чи переможе Україна

Під час проведення оптування виявили, що лише один з 10 європейців у 12 опитаних країнах вірив у перемогу України на полі бою. А от у перемогу Росії вдвічі більше — 20%. Польща, Швеція та Португалія найоптимістичніше налаштовані, проте там кожен п'ятий (17%) вірить у перемогу Києва.

37% респондентів вважають, що війна закінчиться компромісним врегулюванням.

Результати опитування, що ще Європа має зробити щодо війни в Україні
Результати опитування, що ще Європа має зробити щодо війни в Україні

За даними опитування, Швеція (50%), Португалія (48%) та Польща (47%) схиляються до того, що Європа повинна допомогти Україні дати відсіч.

Але є країни, які віддали перевагу тиску на Київ, щоб він погодився на врегулювання — Угорщина (64%), Греція (59%), Італія (52%) та Австрія (49%).

Опитування також показало, що багато європейців все частіше вважають, що війна Росії проти України безпосередньо стосується їх самих (33%).

Раніше "Телеграф" писав, що українців запитали про найреалістичніше завершення війни з Росією.