Чекати недовго? У ЄС розповіли, коли саме Україна отримає перші F-16

Читать на русском
Автор
4597
Винищувач F-16
Винищувач F-16. Фото twitter

До вересня 12 пілотів вже пройдуть навчання, але літаки будуть у нас раніше

У той час, як українські пілоти вже проходять навчання на винищувачах F-16, а один з літаків вже "засвітився" у мережі з українською символікою, стали відомі більш точні строки, коли вони прибудуть в Україну. За словами високопосадовців ЄС, це станеться вже через чотири місяці — у червні.

Про це пише Foreign Policy. Зазначається, що однакові строки висловили одразу декілька представників посадової верхівки ЄС.

"Думаю, у червні ми побачимо їх в Україні", – припустив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас на Мюнхенській безпековій конференції.

Ті ж самі часові рамки назвав ще один європейський посадовець, який залишився анонімним.

"Українська влада розраховує, що до кінця фінансового року у США (вересень — ред.) навчання на винищувачах пройдуть 12 пілотів", – також додається у статті.

Зауважимо, що днями у Нідерландах повідомили, що можуть передати Україні більше, ніж 24 винищувачі F-16, які країна пообіцяла передати в рамках Коаліції винищувачів. Прем’єр-міністр країни Марк Рютте після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на полях Мюнхенської безпекової конференції наголосив на цьому, але точну кількість літаків не називав.

Раніше "Телеграф" писав, що пілотами винищувачів F-16, які Україна отримає вже цього року, зможуть стати не лише українські військові. Також до цих лав мають долучитись жінки.