Що тепер буде із Залужним та його командою, яка пішла у відставку? Відповів Данілов

Читать на русском
Автор
1606
Валерій Залужний
Валерій Залужний. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Без роботи колишній головнокомандувач точно не залишиться

Колишній головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Валерій Залужний, якого президент відправив у відставку, може працювати у структурі сектору безпеки та оборони України. Таке ж право мають усі звільнені командувачі, які бажають і надалі захищати країну.

В Україні є багато можливостей для них. Про це секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов розповів в інтерв’ю "Укрінформу".

Як подолати корупцію в оборонці

"Я більш ніж упевнений, що вони працюватимуть на державу, на тих чи інших посадах, у тих чи інших установах – не тільки в Збройних силах. У нас достатньо структур сектору безпеки й оборони, наприклад, Державна прикордонна служба, Міністерство внутрішніх справ, Національна гвардія. Ми не маємо зараз повної відповіді на це запитання, але я впевнений, що всі ці фахівці будуть залучені до здобуття нашої перемоги", — сказав Данілов.

Президент України Володимир Зеленський публічно заявив про пропозицію Залужному залишитись у команді після відставки. У Данілова запитали, чи погодився ексглавком. Але секретар РНБО відповів, що це питання краще поставити особисто Залужному.

"Це питання краще адресувати Валерію Федоровичу", — відповів він.

Данілова також запитали, як він оцінює зміну головнокомандувачів в Україні. Секретар РНБО закликав не робити із цього проблеми, адже це природний процес. Новий головнокомандувач ЗСУ пропонує кандидатів у свою команду і президент ухвалює остаточне рішення.

Нагадаємо, що в Україні 8 лютого змінився голова української армії. На зміну Валерію Залужному прийшов Олександр Сирський.

Багато експертів зазначили, що цей крок був дуже ризикованим. Колишньому головнокомандувачу ЗСУ довіряли військові та звичайні українці. Зірки, дізнавшись про відставку Валерія Федоровича, щиро подякували йому за службу. Його назвали "символом боротьби та незламності".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що після звільнення Залужного у Зеленського різко впав рейтинг. Українці не оцінили рішення президента щодо зміни головнокомандувача ЗСУ.