"Ми тільки почали": Федоров розповів хороші новини про українські аналоги "шахеда"

Читать на русском
Автор
562
"Ми тільки почали": Федоров розповів хороші новини про українські аналоги "шахеда"

Міністр анонсував нові сюрпризи для росіян

Україна вийшла на паритет з Росією за кількістю далекобійних дронів на кшталт "шахедів", а окупантів незабаром "потішать" деякі нові дрони на кшталт оновленого морського безпілотника MAGURA, які застосовувалися під час знищення ракетного катера "Івановець".

Як розповів віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у подкасті "Слон", він може підтвердити інформацію начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

"Він кілька днів тому в інтерв’ю сказав, що у нас є паритет щодо цих дронів. Я скажу, що це вірно. У нас до десяти виробників, які виробляють далекі дрони-камікадзе", — сказав він, додавши, що йдеться про нішу "шахедів".

За словами міністра, наразі виробництво цих дронів продовжує масштабуватись, але обмежується лише фінансуванням. Він зазначив, що цих дронів вже було виготовлено тисячі і ще тисячі буде виготовлено, а в Росії вже щодня щось через це горить.

"За пів року ми наздогнали її за кількістю. Росія має розуміти, що ми далі масштабуватимемося, і ми тільки почали", — підкреслив Федоров.

При цьому він зазначив, що у 2024 році очікується новий технологічний стрибок у розробках і анонсував появу нової версії морського дрона MAGURA, а також його застосування проти російських об’єктів.

Як повідомлялося раніше, в Україні 6 лютого з’явилися Сили безпілотних систем, які, як і випливає з назви, займуться розвитком безпілотних та роботизованих систем у ЗСУ. 10 лютого стало відомо, що новий головнокомандувач ЗСУ отримав у заступники полковника Вадима Сухаревського, який куруватиме цей напрямок.