Японія виділяє Україні понад 100 млн доларів: гроші підуть на 7 напрямків

Читать на русском
Автор
Японія виділить грошову допомогу Україні
Японія виділить грошову допомогу Україні. Фото Колаж "Телеграф"

Рішення буде прийнято під час найближчої конференції

Японія виділить фінансову допомогу Україні у розмірі 15,8 мільярда єн (106 мільйонів доларів США), які підуть на відновлення після війни у семи областях країни. Йдеться про відновлення інфраструктури та розмінування.

Допомога буде використана для надання обладнання для розмінування та тимчасових мостів, а також інших ресурсів, що терміново необхідні для сприяння зусиллям щодо відновлення зруйнованої війною країни. Про це у неділю, 11 лютого, повідомляє Kyodo News, посилаючись на власні джерела.

"Конференція в Токіо, яка відбудеться напередодні другої річниці вторгнення Росії в Україну 24 лютого, пройде в той час, коли зростає стурбованість щодо скорочення військової підтримки України з боку західних країн", — йдеться у матеріалі.

Очікується, що уряди двох країн домовляться про участь Японії у повоєнному відновленні європейської країни та підпишуть понад 10 меморандумів про співпрацю. Це може статися на конференції Токіо 19 лютого.

У конференції братимуть участь прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та голова Федерації бізнесу Японії (Keidanren) Масакадзу Токура.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сказав, що Україна протримається без західної допомоги.