Сенат США зробив ще один крок до надання допомоги Україні: подробиці

Читать на русском
Автор
2775
Військова допомога для України стала трохи ближчою
Військова допомога для України стала трохи ближчою. Фото Відкриті джерела

Голосування пройшло після переговорів протягом дня. Документ не містить ані слова щодо забезпечення безпеки кордону США

Сенат Конгресу США ввечері 9 лютого (за місцевим часом) зробив ще один крок до надання Україні допомоги, проголосувавши за подальший розгляд пакета фінансування для союзників. 64 сенатори підтримали документ, який надає Україні, Ізраїлю та Тайваню 95,3 млрд доларів США, а 19 були проти.

Про це пише видання The Hill. За даними журналістів, до сенаторів-демократів, які висловилися за законопроєкт, приєдналися 14 республіканців та двоє незалежних сенаторів.

Голосування пройшло після переговорів протягом дня. Документ не містить ані слова щодо забезпечення безпеки кордону США – голова демократичної більшості Сенату, Чак Шумер, вилучив ці положення після того, як республіканці через них спробували заблокувати документ.

Втім, документ зазнав змін. Як заявив голова республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, з документа вилучили чотири мільярди доларів для України (тепер Києв отримає 60 млрд), додали норму, яка вимагає від Білого дому визначити конкретні цілі, вимоги та показники надання допомоги Києву. Також документ виділяє на оборонні потреби США на 9 млрд доларів більше, ніж хотів отримати Байден.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Сенат США ухвалив процедурне рішення для подальшого розгляду законопроєкту про допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню. Йдеться про надання 95 млрд доларів.

Нагадаємо, що напередодні в Сенаті США не підтримали великий пакет фінансування міжнародної допомоги та міграційної реформи. Згодом сенатори вирішили переглянути законопроєкт про допомогу Україні, але вже без питання про захист кордону. З цього приводу Джозеф Байден зробив заяву про військову допомогу Україні. Він незадоволений тим, що у Сенаті провалили голосування.