"Щоб поставити Путіна на місце": посол закликав Захід посилити не тільки військову підтримку України

Читать на русском
Автор
2133
Андрій Мельник
Андрій Мельник. Фото Соцмережі

Ніхто не хоче воювати до останнього солдата

Західні партнери мають посилити підтримку України. І йдеться не лише про військову допомогу, адже необхідна також дипломатична залученість.

Таку думку висловив посол України в Бразилії, колишній заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник. Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню N-TV.

Він вважає, що Захід повинен зрозуміти, що йдеться не тільки про право України на існування, адже російський диктатор Володимир Путін прагне зруйнувати західну модель демократії, свободи та прав людини.

"Це його більша мета. Це означає, особливо для німців, що потрібно зробити набагато більше, щоб зупинити Росію. І не лише у військовому, але й дипломатичному плані. Ми вдячні Берліну за вагомий внесок і раді зростанню лідерської ролі Німеччини. Але щоб справді зупинити Путіна і поставити його на місце, потрібно було б зробити набагато більше", — зазначив посол.

Мельник зауважив, що хотів би бачити сильнішу дипломатичну ініціативу з боку Заходу за участі інших країн, в тому числі з Глобального Півдня, особливо Китаю та, можливо, навіть Бразилії.

Дипломатичний представник наголосив, що не може дати прогноз, чим закінчиться війна в Україні.

"Ніхто в Україні не хоче вести цю війну до останнього солдата. Для нас це питання збереження нашої державності", — додав дипломат.

На його думку, закінчення війни залежить від кількох факторів, головними з яких є рішучість українського народу та стійкість західних партнерів.

Раніше "Телеграф" писав, що Міноборони РФ змінили риторику щодо боїв в Україні. Замість звичної "активної оборони" російська армія зберігає по всій лінії фронту "стратегічну ініціативу". Західні аналітики сумніваються у реальних успіхах армії РФ в Україні та не виключають, що ці заяви спеціально робляться напередодні президентських виборів.