"Вбивають тварин і хизуються цим": у мережі ширять нові свідчення екоциду окупантів (фото)

Читать на русском
Автор
2263
Окупанти з вбитими тваринами
Окупанти з вбитими тваринами. Фото Колаж

Їх жорстокості не має меж

Росіяни убивають диких тварин на окупованих територіях Херсонщини та хизується цим на фото. Зоозахисники зібрали нові докази екоциду, який окупанти вчиняють.

Про це повідомляє організація UAnimals у своєму Facebook. Фото надіслала учасниця волонтерської спільноти, на них російські військові хизуються вбитими тваринами.

"Ці світлини – ще одне підтвердження, що росіяни вбивають в Україні все живе і чинять справжній екоцид", – кажуть в організації.

Науковий співробітник інституту зоології Шмальгаузена Віталій Смаголь підтвердив зоозахисникам, що на одному зі знімків – застрелений самець благородного оленя.

Застрелений самець благородного оленя
Застрелений самець благородного оленя

А на інших світлинах зображені застрелені заєць-русак та фазан звичайний.

Вбитий фазан звичайний
Вбитий фазан звичайний
Застрелений заєць-русак
Застрелений заєць-русак

Організація провела аналіз, який підтвердив, що фото були зроблені на території Херсонщини, втім визначити точну локацію не вдалося. Зоозахисники зауважили, що до повномасштабного вторгнення стада оленя благородного мешкали в заповіднику "Асканія-Нова" та Азово-Сиваському національному парку.

"За час повномасштабного вторгнення від бойових дій постраждали приблизно 20% природоохоронних територій в Україні. Через окупацію неможливо оцінити, скільки тварин там загинуло", — зазначає UAnimals.

Також у рамках кампанії #StopEcocideUkraine організація закликає уряди європейських країн притягнути Росію до відповідальності за злочини проти природи.

Раніше "Телеграф" писав, що харківський кіт Степан потрапив до лікарні. Причиною став сильний стрес через постійні обстріли міста.