Війна — день 677: Україна святкує Новий рік, ППО збиває "шахеди" у небі

Читати російською
Автор

Оперативно про головне за добу

Активні бойові дії продовжуються по всій лінії фронту зі змінним успіхом навіть попри те, що настав Новий рік. Російські терористи в ніч з 31 на 1 грудня знову запускали іранські безпілотники по українським містам. А президент України Володимир Зеленський тим часом привітав країну з Новим роком.

У цьому матеріалі Телеграф розповідає про головні події в Україні та світі 1 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Мобілізація є не лише питанням призову нових солдатів на фронт. Увесь світ має мобілізувати зусилля для перемоги України над Росією, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Economist.

22:00 Увечері Силами оборони півдня було знищено один ударний безпілотний літальний апарат типу "Shahed-131/136", а також знищено один розвідувальний безпілотник "Мерлін-ВР" та два ударні БПЛА "Ланцет", повідомляють Сили оборони півдня.

21:00 Норвегія дозволила своїм компаніям прямий продаж зброї та оборонної продукції Україні.

20:00 Президент України Володимир Зеленський провів першу міжнародну розмову у 2024 році. Зокрема, він обговорив із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо посилення захисту українського неба.

19:00 Росія 1 січня атакувала громади Нікопольського району Дніпропетровської області, 7 дронів-камікадзе. Також ворог "крив" артилерійським вогнем.

16:00 Станом на початок години у бік Києва летять групи ударних БПЛА з південного сходу.

Одночасно Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька області перебувають під загрозою балістичних ударів.

15:00 Росіяни запустили декілька груп шахедів з Курської області. Деякі з них залетіли на Сумщину і летять у бік Миргорода на Полтавщині.

14:00 Відбій повітряної тривоги по Україні

13:00 16-річного хлопця, який зазнав поранень внаслідок ударів РФ по Харкову 30 грудня, виписали з лікарні, повідомив керівник ОВА Синєгубов. Він зазначив, що у медзакладі лишаються 11 людей, усі — у стабільному стані

12:00 У Білгороді ліквідовано офіцера слідчого комітету Росії

Як повідомляє ГУР МО України, внаслідок удару 30 грудня по російських військових об'єктах ліквідовано 27-річного старшого лейтенанта юстиції Михайла Конопіцина.

11:20 В Україні оголосили масштабну повітряну тривогу через зліт МіГ-31К.

11:00 Мер Львова Андрій Садовий поділився новими подробицями атаки на місто і показав фото наслідків:

10:00 Майже вісімсот окупантів так і не встигли зустріти Новий рік, бо були ліквідовані бійцями ЗСУ за минулу добу.

Втрати армії РФ в Україні 01.01.2024

9:00 За останню добу на фронті дещо зменшилася кількість бойових зіткнень із ворогом — їх зафіксовано 55. Найбільш активним напрямком традиційно був Авдіївський.

8:30 У Повітряних Силах розповіли, скільки цілей вдалося знищити в небі над Україною у новорічну ніч:

6:00 З Новим 2024 роком! Сподіваємося, що Дракон принесе нам усім довгоочікувану Перемогу (а русні — жахливу смерть у вогненних муках). Поки ви святкували, ми збирали для вас найактуальніші новини, котрі ви могли пропустити:

  • попри свято росіяни кошмарили Україну вночі — зокрема, у багатьох регіонах лунали вибухи через атаку безпілотників. Відомо про вибухи на Одещині, Херсонщині, Черкащині, Львівщині тощо;
  • було неспокійно і на Росії — принаймні, у Москві сталася потужна пожежа, котра обійняла 800 квадратних метрів. Загорівся горно-лижний комплекс на Крилатських пагорбах;
  • також лунали вибухи і в окупованому Донецьку — між іншим, ворожі ЗМІ вже почали розносити інформацію про наче як реальність ліквідації одного із пропутінських "воєнкорів", але імені поки не розголошують;
  • доки весь цивілізований світ попиває шампанське, північнокорейський диктатор Ким Чен Ин заявляє, що його армія готова знищити столиці Південної Кореї та США у разі, якщо ці країни "виберуть шлях військової конфронтації проти КНДР

На календарі — 1 січня. Повномасштабне вторження РФ до України триває вже 677 днів. За головними подіями першого понеділка 2024 року ви можете слідкувати у нашому текстовому онлайні:

05:00 Триває полювання на ворожі безпілотники. Кілька БПЛА все ще літають в українському небі – як мінімум чотири безпілотники терористів змогли долетіти до території Львівської області.

03:00 В Одесі продовжується бойова робота сил ППО по російських БПЛА. Також кілька безпілотників, прикриваючись кордоном Молдови, прямують у бік Хмельницької області.

02:00 Одеса відбивається від "шахедів". Повідомляється про прильоти (постраждало не менше п'яти цивільних об'єктів) та пожежу у багатоповерховому жилому будинку.

Telegram

01:30 Російські терористи намагалися атакувати Україну безпілотниками, але були відбиті. По регіонах дають відбій повітряної тривоги, активності стратегічної авіації терористів не помічено.

Що було в Україні 29 грудня — читайте за посиланням: Війна — день 674: наймасштабніша атака Росії та візит Зеленського до Авдіївки

Інформацію за 30 грудня дивіться за посиланням: Війна — день 675: Росія отримує "відповідь" за потужний удар по Україні

Про те, що відбувалося 31 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 676: ЗСУ просуваються на фронті, а окупанти обстрілюють мирні міста