Не час бути жертвами: Зеленський пояснив, як закінчити гарячу стадію війни

Читать на русском
Автор
2757
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

На даний момент говорити про будь-які відносини з росією не має сенсу

Для закінчення гарячої стадії війни Україні потрібно відновити територіальну цілісність, права та свободу громадян. Наступна стадія війни – це відновлення справедливості.

Так вважає президент України Володимир Зеленський. Про це глава держави заявив під час звернення до студентів Мексики.

"Все закінчиться миром, але не нашим миром з росією — вона просто його не хоче. Вона представляє мир по-своєму. А ми представляємо його як незалежну, вільну, європейську державу. Тому лише відновлення територіальної цілісності, відновлення прав і свобод людей, відновлення суверенітет — це головні принципи закінчення цієї гарячої стадії війни, а згодом — відновлення справедливості", — сказав український лідер.

В черговий раз Володимир Зеленський наголосив, що Україна не піде на поступки. Хоча, за його словами, такі пропозиції від країни-агресора знову надходять.

"Є такі голоси, є такі пропозиції. Але цей звір на цьому не зупиниться. Тому що його політика нічим не відрізняється від політики ненаситного нацизму. Тому ми маємо боротися. Тому люди у світі повинні усвідомлювати: якщо ми будемо жертвами, то ми не будемо. останніми", — зазначив президент України.

Глава держави наголосив, що на даний момент розмовляти про якісь стосунки з росією не має сенсу. Це питання, на думку Зеленського, слід віддати на розсуд майбутніх поколінь.

"Це залежатиме від того, як росія закінчить цю війну. Чи вийде вона з нашої території самостійно, чи будуть готові їхні покоління вибачатися, чи буде відновлено справедливість через вироки суду", — зазначив він.

Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення Україна та росія проводили кілька раундів переговорів. Консенсусу досягти не вдалося. Нині вони "на паузі".

Українська влада наголошує, що країна не повернеться за стіл переговорів, поки путін не виведе свої війська.

Раніше "Телеграф" повідомив, що американський телеканал NBC News із посиланням на американських та європейських чиновників заявив, що США та ЄС почали непублічно обговорювати з Україною питання можливих мирних переговорів із Росією.