Європейські лідери з'їхались до Києва на саміт: хто прибув (оновлено)

Читать на русском
Автор
4449
Сьогодні увага Європи знову буде прикута до Бучі Новина оновлена 01 квітня 2023, 11:25
Сьогодні увага Європи знову буде прикута до Бучі

Цілком можливо, що до вже прибулих гостей доєднається ще кілька поважних персон із числа європейських політиків

У п'ятницю, 31 березня, у річницю звільнення Бучі від російських окупантів до України завітало немало високоповажних гостей із Європи. Серед них — і прем'єри-міністри одразу трьох країн — Едуард Гегер (Словаччина), Роберт Голоб (Словенія) і Андрій Пленкович (Хорватія).

Фото із зустрічі політиків на київському вокзалі опублікувало словацьке видання Aktuality. Повідомляється, що представники європейських держав планують взяти участь у саміті, який буде присвячений звільненню Київщини від російської армії.

Уже традиційно пересування гостей Україною забезпечила "Укразалізниця". Вранці 31 березня політики прибули до Києва. Цілком імовірно, що саме через їхінй візит в столиці були посилені заходи безпеки, а частина міста намертво стала у довжелезних заторах.

Едуард Гегер, Роберт Голоб і Андрій Пленкович у Києві
Гостей зустріли на вокзалі у Києві

Також повідомляється, що до групи очільників урядів країн ЄС планує доєднатися і очільник міністерства оборони Словаччини Ярослав Надь. Таку інформацію озвучив ізраїльський офіцер Ігаль Левін.

Едуард Гегер, Роберт Голоб і Андрій Пленкович у Києві

План проведення політичних заходів у рамках саміту щодо річниці звільнення Бучі поки не оприлюднено. Не виключено, що кількість іноземних гостей розшириться ще більше.

Варто додати, що пізніше стало відомо про те, що до України з візитом прибула й президентка Молдови Мая Санду. Про це вона написала на своїй офіційній сторінці у Twitter, зазначивши, що разом зі світовою спільнотою її країна хоче вшанувати пам'ять про терор, що був заподіяний росіянами мирним мешканцям Бучі.

"Шануємо і сумуємо невинних. Демократичні країни повинні працювати разом, щоб забезпечити розслідування та покарання цих звірств", — йдеться в дописі Санду.

Президентка Молдови у Бучі із Зеленським
Мая Санду відвідала Бучу

Нагадаємо, що 31 березня виповнився рік із моменту звільнення Бучі від російських загарбників. Минулої весни кореспондент "Телеграфу" Ян Доброносов побував у напівзруйнованому місті і показав, чим жили його мешканці протягом 33 днів окупації.