Морпіхи та режисери, чоловіки та жінки, досвід не потрібен: кого рекрутують у ЗСУ через сайти пошуку роботи

Читать на русском
Автор
620
Служба у ЗСУ за наймом
Служба у ЗСУ за наймом. Фото Відкриті джерела

Кого шукають для служби у ЗСУ за контрактом

У грудні 2023 року стартувала кампанія військового рекрутингу у ЗСУ, яка мала стати одним із серйозних трендів на ринку праці 2024-го. І ось сервіс пошуку роботи Work.ua почав підбивати перші підсумки кампанії.

Як підрахували аналітики порталу, на третій місяць співпраці Work.ua та ЗСУ кількість вакансій для служби в Силах оборони України становила 1583. Це менше 2% від загальної кількості вакансій на сервісі (91 021 на кінець січня). Найбільше вакансій (93) подали підрозділи морської піхоти.

При цьому для служби у ЗСУ шукають представників різних професій, як бойових, так і цілком собі мирних, і навіть кілька екзотичних. Наприклад, у Збройних силах шукають юристів, маркетологів та навіть режисерів. Останнього, до речі, звуть на службу до 3-ї штурмової бригади ЗСУ.

Цікаво, що, за даними аналітики Work.ua, 73% вакансій військового рекрутингу навіть не потребують досвіду роботи, тоді як для інших професій цей показник становить лише 35%.

Також на 1583 вакансії військового рекрутингу готові брати:

  • ветерани – 252;
  • студенти – 177;
  • інваліди – 60;
  • пенсіонери – 27

У січні на заявлені ЗСУ вакансії припало 20 519 відгуків. Причому серед претендентів порівну чоловіків і жінок, хоча є професії, на які представники однієї статі відгукуються частіше.

Наприклад, на вакансії медика, фельдшера, бухгалтера, діловода відгукуються переважно жінки. А на такі посади як електрик, кінолог, гранатометник, сапер, капелан, командир відділення, інженер з ремонту дронів, водій — найчастіше відгукуються чоловіки. Приблизно однакова кількість претендентів на обох статях відгукуються на вакансії веб-дизайнера, кухаря, психолога, заступника начальника штабу.

Хто найчастіше відгукується на вакансії ВСУ
Хто найчастіше відгукується на вакансії ВСУ

Щодо віку — найбільш активно відгукуються на вакансії ЗСУ особи віком 35-45 років. Водночас серед чоловіків вищий відсоток осіб віком від 45 років, а жінок, навпаки, від 18 до 24 років.

Як писав "Телеграф", на деякі вакансії у ЗСУ виник справжній ажіотаж, і на цю роботу претендують по 70-80 кандидатів.