Договорів буде більше: Україна погодила безпекові гарантії зі ще кількома країнами

Читать на русском
Автор
1621
Гарантії безпеки важливі для України
Гарантії безпеки важливі для України. Фото Скрін із відео

Безпекові гарантії для України будуть нарощуватися

Угод щодо безпекових гарантій між Україною та західними країнами незабаром стане значно більше. Під час Мюнхенської конференції Україна погодила безпекові угоди зі ще кількома країнами.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський. За його словами, були конкретизовані деякі нюанси.

"Три угоди є у нас. Сьогодні була розмова ще з кількома країнами, є домовленість про безпекові угоди. Сьогодні навіть конкретизували деякі нюанси, де були питання або розбіжності. Погоджені ще декілька угод. Ми будемо нарощувати ці безпекові гарантії", — зазначив він.

Також Зеленський нагадав, що триває робота над безпековою угодою, яку Україна підпише зі Сполученими Штатами. Два етапи перемовин вже були, проте ця угода – не альтернатива допомозі від США.

Як раніше писав "Телеграф", Україна та Німеччина підписали двосторонню угоду про безпеку, продовжуючи декларацію G7 про "гарантії безпеки" для України. Це сталося під час візиту президента Володимира Зеленського до Берліна 16 лютого.

Також Україна та Франція незабаром підпишуть двосторонню угоду про зобов'язання у сфері безпеки – чергову у серії таких угод України з членами НАТО. Точних термінів назвати поки що неможливо, але це станеться "найближчим часом" – до того ж угода буде відрізнятися від "британської".