Знову підклав свиню: трампіст Джонсон завадив прийняттю допомоги для України

Читать на русском
Автор
4316
Майк Джонсон знову зіграв проти України
Майк Джонсон знову зіграв проти України. Фото Відкриті джерела

Джонсона вже піддав нищівній критиці Білий дім, назвавши його поплічником Росії, Ірана та Китая

Спікер Палати представників Конгресу США, трампіст Майк Джонсон, вчергове підклав свиню Україні. Він розпустив Палату представників на канікули до кінця лютого, проігнорувавши необхідність проголосувати за ухвалений Сенатом законопроєкт із пакетом допомоги Україні.

Про це написав представник Білого дому в Конгресі США Ендрю Бейтс. Інформацію також підтвердило видання The Hill.

Бейтс зазначив, що Білий дім максимально обурений вчинком Джонсона. Спікер замість того, щоб прийняти надважливий законопроєкт, проігнорував його та розігнав конгресменів на канікули. Джонсон – поплічник російських терористів, іранського режиму та китайських комуністів.

"Кожен день, коли спікер Джонсон спричиняє погіршення нашої національної безпеки, Америка програє. І кожен день, коли він відкладає голосування, авторитет республіканців у Конгресі в американського народу падає. Замість того, щоб припинити політизацію безпеки країни, спікер Джонсон тікає, відправляючи Палату представників на дострокові канікули. Він продовжує зміцнювати криваві військові зусилля Росії та іранський режим на шкоду американській національній безпеці, робочим місцям у США та нашим найближчим альянсам", – написав він.

Тепер для прийняття документу, скоріше за все, доведеться чекати 28 лютого, коли Палата представників повернеться з канікул. Але немає жодних гарантій, що Джонсон не продовжить шкодити законопроєкту та національній безпеці США, тому Білому дому, можливо, доведеться знайти інший шлях.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Дональд Трамп закликав Сенат не голосувати за допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю у розмірі 95 млрд доларів. На його думку, ці гроші можна давати лише у борг, але не безоплатно.

Тим часом навіть американські експерти вже пишуть, що надання допомоги Україні від США вигідно у першу чергу самим Сполученим Штатам. Понад 90% усіх коштів, які Білий дім виділяє Україні, насправді не йдуть до Києва – вони залишаються в США, оскільки на них замовляють на американських заводах озброєння, боєприпаси, амуніцію та інше для потреб українських Збройних сил.