Британська розвідка оцінила нового командувача армії окупантів

Читать на русском
Автор
11373
Олександр Дворніков
Олександр Дворніков

Росія почала змінювати своє керівництво через зірвані Україною плани.

Британська розвідка вважає, що рішення Кремля про призначення генерала Олександра Дворнікова командувачем війною в Україні — це спроба централізувати командування та управління російської армії, яке раніше було зовсім неналагодженим і нескоординованим.

Дані британської розвідки були опубліковані на сторінці Міністерства оборони Великої Британії у Твіттері.

"Російські повідомлення нещодавно підкреслювали прогресивний наступ на Донбасі в міру того, як російські сили переорієнтовуються на схід. Вибір Дворнікова ще раз демонструє, як рішучий український опір та неефективне довоєнне планування змусили росію переглянути свої дії", — йдеться у звіті Міноборони.

Олександр Дворніков має досвід командування армією в Сирії, а також брав участь у штурмі Грозного. З 2016 року він командує Південним військовим округом росії, що межує з Донбасом України.

Раніше британська розвідка повідомляла, що через значні втрати особового складу росія вербує бойовиків у невизнаному Придністров’ї. Також армія рф може знову застосувати проти українських військових та мирних жителів заборонені боєприпаси, серед яких фосфорні бомби.

Також раніше "Телеграф" писав, що через провали в Україні військ росії, у ФСБ почалися "чистки". Постраждав не лише керівник, а й ті офіцери 5 відділу, які готували інформацію для путіна.