Не шкодують "м’яса": генерал пояснив, що може загальмувати наступ росіян на Донбасі

Читать на русском
Автор
29560
Росіяни мають невелику перевагу, але українці готові дати відсіч
Росіяни мають невелику перевагу, але українці готові дати відсіч

Допомогти нашим військовослужбовцям може погіршити погодні умови

Справжньою проблемою для українських захисників у битвах на сході та півдні країн може стати місцевий рельєф, а саме величезні степи та поля. На думку ексдиректора ЦРУ, американського генерала Девіда Петреуса, треба пам’ятати, що росіяни, які вже 49-й день тероризують українців, вважають за краще брати супротивника масовістю, а не продуманими та якісними атаками.

Про позицію військового експерта повідомляє "Укрінформ".

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Петреус вважає, що Київщина та інші північні області були швидко звільнені від росіян із тієї ж причини — місцевого рельєфу. Величезна кількість лісів заважала окупантам нормально чинити необхідні наступальні дії. А ось на Донбасі і в тій же Херсонській області справи зовсім інакші.

"Там відкрита місцевість, — зазначає американський фахівець. — Тобто це більш підходяща територія для того, щоб піти широким фронтом, танковими силами тощо".

За його словами, є і той фактор, який міг би уповільнити поступ російських військовослужбовців — погіршення погодних умов. Якщо, наприклад, в Україні почнуться дощі, то танки та інша гусенична техніка не зможе просуватися спокійною вперед, застрягаючи в чорноземі.

"Нехай місцевість не буде настільки сприятливою для українських військ, це можна компенсувати, адже росіяни борються лише чисельність, а не вмінням", — наголосив Девід Петреус.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" публікував свіжі карти боїв в Україні, які підтверджують — поки найзапекліші протистояння відбуваються на Донбасі, а також ізюмському напрямку.

Також слід зазначити, що українське військове командування підтверджує значні втрати, які регулярно зазнають вороги на Донбасі.