Є прильоти, але...: подробиці нічних вибухів в Одесі

Читать на русском
Автор
3722
Подробиці нічної масованої атаки
Подробиці нічної масованої атаки. Фото Колаж "Телеграфу"

На щастя, постраждалих внаслідок пригоди немає

Ніч на 10 жовтня пройшла неспокійно для Одеси та Одеської області. Російські окупанти вкотре здійснили атаку дронами-камікадзе. В результаті є прильоти.

Повітряна тривога в області була оголошена о 22:22, а вже невдовзі почали з’являтися повідомлення про вибухи, що пролунали в Одесі. При цьому у соціальних мережах, посилаючись на слова очевидців, заявили, що сили ППО збили ворожу ціль.

Приблизно о 23:40 у місті було чути ще один вибух. У місцевих пабліках у Telegram-каналі наголосили, що це була робота ППО. Ближче до 12 моніторингові канали повідомили про "Шахеди" у напрямку Білгорода-Дністровського. Незабаром група дронів з боку Біляївки розгорнулася у напрямку Одеси. З моря також дрони летіли у бік Чорноморська та Одеси.

"Група шахедів з боку Біляївки розгорнулася у напрямку Одеси. Також з моря летять у бік Чорноморська та Одеси. Будьте в безпечних місцях", — писали в соцмережах о 00:13.

Через 20 хвилин було зафіксовано ще одну групу "Шахедів". Вже о 01:02 було оголошено відбій повітряної тривоги на Одещині.

У Силах оборони півдня України підтвердили прильоти. Зазначається, що протягом майже трьох годин понад 30 ударних безпілотників кількома групами з різних напрямків заходили на удар. Внаслідок атаки є влучення по логістичній інфраструктурі регіону. На щастя, потерпілих немає.

Тим часом у Повітряних силах ЗС України повідомляють, що цієї ночі було знищено 27 БПЛА типу "Shahed-131/136". Один із них був уражений у Миколаївській області, ще три на Херсонщині та решта 23 — на Одещині.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що російські окупанти знищили в Одесі один із символів міста. У мережі показали фотографії з місця події.

.