"Великий пшик росіян": блогер показав, як окупанти "просунулися" за квітень в Україні (відео)

Читать на русском
Автор
4511
Наступ окупантів практично зупинився
Наступ окупантів практично зупинився. Фото Ілюстративне фото

Російська армія втрачає землі на фронті

Успіхи росіян на фронті не такі яскраві, як розповідають пропагандисти. Згідно з даними карти DeepState, за квітень російська армія лише трохи просунулась на фронті, а в деяких місцях взагалі втратили території.

Аналізом ситуації на фронті поділився в особистому Telegram-каналі бізнесмен та блогер Роман Шрайк. Він опублікував два невеликі відео, на яких показані "успіхи" росіян на фронті.

Так, з 1 квітня по 1 травня росіяни несуттєво просунулися по всій лінії фронту, а в Донецькій області взагалі ЗСУ відсунули позиції ворога, звільнивши невелику ділянку землі. Зазначимо, що в США продовжують побоюватися нового наступу росії в Україні, як тільки покращає погода.

Також Роман Шрайк опублікував друге відео з "успіхами" окупантів із січня 2023 року по квітень 2023 року. Він зазначив, що "повзки" у квітні зупиняються і фронт практично завмирає, хоча до цього російська армія активно просувалася вперед.

"Просування у рашистів, звісно, є. Насамперед біля Бахмута. Але якщо порівняти замах, вкладені ресурси та підсумок — виходить не великий наступ, а великий пшик", — резюмував Роман Шрайк.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що закордонні експерти не бачать готовності росії до контрнастулення ЗСУ, незважаючи на викопані окопи та "зуби дракона" по всій лінії фронту. В середині російського військового керівництва розбрат, суперництво та роз’єднаність, які тільки зростають.